מתח דיפלומטי חריף נוצר בין קולומביה לארצות הברית כאשר אנדראה פטרו, בתו בת ה-33 של נשיא קולומביה גוסטבו פטרו ואשת עסקים במקצועה, פרסמה הודעה מתריסה ברשת X. בפוסט, שלווה במם של דולפינים קופצים תחת קשת בשמיים, היא כתבה: "על כל קולומביאני שיגורש נחזיר גרינגו מאל פובלדו". הודעה זו הגיעה בעיתוי רגיש, שעות ספורות לאחר שאביה נכנע לדרישות האמריקאיות בנוגע לטיסות הגירוש.
— Andrea Petro (@andreapetro91) January 27, 2025
למרות שאנדראה לא סיפקה הסבר נוסף להודעתה המוזרה, התקשורת הקולומביאנית מיהרה לציין שאל פובלדו, אחת מ-16 השכונות במדיין, הפכה למוקד של תיירות מין ללבנים וניצול קטינים, למרות היותה אחד האזורים הפופולריים ביותר בעיר עבור זרים. באפריל האחרון, התרחש שם אירוע חמור כאשר אמריקאי בן 36 נתפס בחדר מלון עם שתי קטינות בנות 12 ו-13, אך הצליח להימלט מהמדינה לפני מעצרו. בעקבות זאת, הוצאה נגדו הודעה כחולה של האינטרפול, והנשיא פטרו דרש את הסגרתו מארה"ב. בתגובה למצב, ראש עיריית מדיין, פדריקו גוטיירז, הכריז על איסור זמני על זנות באזור.
כזכור, מאז כניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן, ארצות הברית הגבירה משמעותית את מאמצי הגירוש של מהגרים לא חוקיים בשטחה, כחלק ממדיניות חדשה להתמודדות עם משבר ההגירה בגבול הדרומי. המדיניות כללה טיסות גירוש למדינות המוצא, כאשר המדינות נדרשו לקבל את אזרחיהן בחזרה. מדינות שסירבו לשתף פעולה עם מדיניות זו נתקלו בסנקציות כלכליות משמעותיות מצד ארצות הברית.
המשבר הדיפלומטי החריף כשהנשיא פטרו סירב לקבל טיסות גירוש מארה"ב. בתגובה חריפה, הוא כינה את טראמפ "בעל עבדים לבן" והאשים אותו בניסיון "למחוק את המין האנושי". בהודעה ארוכה ורגשית, אמר: "אני לא אוהב את הנפט שלך, טראמפ... אולי יום אחד, יחד עם כוס וויסקי - שאני מקבל למרות הגסטריטיס שלי - נוכל לדבר בכנות על זה, אבל זה קשה כי אתה מחשיב אותי לגזע נחות, ואני לא, וגם אף קולומביאני לא".
פטרו המשיך בנאומו הלוהט: "קולומביה היא לב העולם, ואתה לא הבנת את זה. זוהי ארץ הפרפרים הצהובים, היופי של רמדיוס, אבל גם של הקולונל אורליאנו בואנדיה, שאני אחד מהם, אולי האחרון... אתה תהרוג אותי, אבל אשרוד בעמי, שהיה כאן לפני שלך, באמריקות. אנחנו עמי הרוחות, ההרים, הים הקריבי והחופש". הוא אף הזכיר את התנגדותו לעינויים בעברו והצהיר שהוא מוכן למות על עקרונותיו.
עם זאת, הלחץ הכלכלי האמריקאי - שכלל איום במכסים של עד 50% והפסקת הענקת ויזות - הוביל בסופו של דבר לכניעה קולומביאנית. שר החוץ הקולומביאני, לואיס חילברטו מוריו, הודיע כי הוא והשגריר דניאל גרסיה-פנה יטוסו לוושינגטון לשיחות. הממשלה התחייבה להמשיך לקבל את אזרחיה המגורשים "בתנאים מכובדים" והעמידה את מטוס הנשיאות לרשות המגורשים שהיו אמורים להגיע באותו בוקר.
התגובות להתנהלות משפחת פטרו היו נוקבות. המבקר הקולומביאני חאירו נאירה האשים את אנדראה בהפצת שנאה, וציין כי אביה "עשה מעצמו צחוק על הבמה העולמית". מבקרים אחרים לעגו להצעתה, מציינים כי "אין מספיק גרינגוס בקולומביה" לעומת יותר מ-17,000 קולומביאנים שגורשו תחת ממשל ביידן, והוסיפו בציניות כי "מתמטיקה היא לא החוזקה של משפחת פטרו".