בעיית הזיכרון והחוסר חוכמה הקולקטיבי משפיע על כולנו. הגלילה האינסופית בטלפונים לא עושה טוב לאף אחד. בשביל למגר את התופעה, ניתן לחדד את המוח ולהפעיל את הראש במטרה לשפר את הזיכרון והריכוז, זאת באמצעות ביצוע כמה תרגילים בוקר פשוטים, כפי שאישרו מספר מחקרים מדעיים בעבר.

אלה התרגילים שיעזרו לכם לפתח יכולות זיכרון ולהישאר חכמים וערניים לטווח הארוך:

תרגילים גופניים בשילוב קוגניטיבי
אפשר לשלב בין תרגילים קלים כמו יוגה או מתיחות ופעילויות מנטליות, כמו ספירה לאחור. במיוחד כשהתרגילים הגופניים משפרים את התנועה הגופנית, בעוד שהאתגרים הקוגניטיביים מחזקים את חדות המחשבה והקואורדינציה. יחד זה עושה פלאים לזיכרון.

תרגילים גופניים בשילוב קוגניטיבי עוזר לזיכרון (צילום: אינגאימג')
תרגילים גופניים בשילוב קוגניטיבי עוזר לזיכרון (צילום: אינגאימג')

קריאה בקול רם
קריאה בקול רם יכולה להשפיע על המסלולים החזותיים והשמיעתיים במוח, מה שמשפר את ההבנה, אוצר המילים ושימור הזיכרון. זוהי דרך יעילה להתחיל את היום עם מיקוד, למידה והפעלת המוח.

חישוב בראש
אתגור המוח עם חישובים פשוטים בראש יכול לגרות חשיבה מספרית ולחזק זיכרון לטווח קצר, תוך שיפור הריכוז ויכולות פתרון בעיות בחיי היומיום.

כתיבת יומן
ניהול יומן מארגן מחשבות, מחזק התבוננות עצמית ומשפר את הזיכרון. כתיבת תכניות, משימות ורשימת דברים להכרת תודה כל בוקר משפרת את הריכוז ועוזרת ליצור מנטליות מאושרת לאורך היום.

אימון הדמיון
תרגול שיטת עצימת העיניים ודמיון מנטלי או שחזור זכרונות ספציפיים מחזק את הדמיון והזיכרון, משפר את הריכוז ובונה את הביטחון הדרוש להשגת מטרות בבהירות ונחישות.

לימוד מיומנויות חדשות
אחד מהצעדים הטובים גם הקדשת מספר דקות מדי יום ללמידת מיומנות, מילה או מידע חדש, שכן פעילות זו מחזקת את הקשרים העצביים, מפתחת סקרנות חיובית ומשפרת את יכולת המוח לשמור מידע לאורך זמן.

פתרון חידות
תרגול סודוקו, תשבצים או פאזלים מגרה את המוח ומחזק חשיבה לוגית, זיכרון ותשומת לב. פתרון חידות באופן קבוע תומך גם במיומנויות פתרון בעיות ומשפר את הגמישות המנטלית.

נשימה מודעת או מדיטציה
התמקדות בתרגול נשימה איטית ועמוקה למשך 5-10 דקות. התרגול הפשוט הזה עוזר להפחית מתח, לחזק בהירות ולחדד ריכוז על ידי הרגעת המוח ושיפור הביצועים הקוגניטיביים הכלליים.