רשות העתיקות בישראל חשפה, במהלך חפירות בבור ביוב, ביצת תרנגולת שלמה בת כאלף שנים, מימי התקופה האסלאמית. הממצא המדהים התגלה בעיר יבנה במהלך חפירה ארכיאולוגית, בניהולם של ד"ר אלי הדד, ליאת נדב-זיו וד"ר ג'ון זליגמן, שהתמקדו בחיפוש בעיקר בתקופה הביזנטית, כחלק מפרויקט של רשות מקרקעי ישראל להרחבת העיר.
על פי הפרסום של רשות העתיקות, התגלו בעבר כבר שברי קליפות של ביצי תרנגולת מתקופות קדומות יותר, כמו בעיר דוד או בקיסריה, אך כמעט שלא השתמרו ביצים בשלמותן. "גם ברמה העולמית, מדובר בממצא נדיר ביותר", אמרה ד"ר לי פרי גל, ארכיאולוגית ומומחית לעופות בעולם הקדום.
גם הארכיאולוגית אלה נגורסקי התייחסה לנושא ואמרה ש"מדהים לחשוב שביצי תרנגולת בקושי שורדות היום בסופר, אז בוודאי ממצא בן 1,000 שנה". כמו כן, נמסר כי ככל הנראה ההשתמרות של הביצה נובעת מכך שהיא שכנה במשלך מאות שנים בתוך הביוב, בין כמויות גדולות של צואה והפרשות רכות שהגנו עליה. עם זאת, הביצה נמצאה כשבתחתיתה סדק, כך שמרבית החומר שהיה בתוכה חלחל ממנה החוצה ונותרו רק מעט שרידי חלמון, שנשמרו לבדיקת DNA עתידית.
מלבד הביצה, נמצאו במקום גם שלוש בובות עצם, המכונות בובות קופטיות, האופייניות מאוד לתקופה האסלאמית, ששימשו כצעצוע לילדים באותם הימים. כמו כן, בחודש אפריל האחרון נמצא בעיר יבנה גם פסיפס בן 1,600 שנה, שהיה מכוסה בשכבת פטינה לבנה במשך השנים. "רק באמצעות שימוש בחומצה מיוחדת גילינו שטיח פסיפס צבעוני מעוטר בציורים גאומטריים", אמר ד"ר אלי הדד.