זה נשמע עוד סיפור שיכול היה להיגמר באבחון לא נכון. אבל עירנות מנעה הסתבכות. גפן בן ה-11 חודשים מקרית גת הגיע לפני כמה ימים לבית החולים הציבורי "אסותא", כאשר על פי הוריו, הוא סובל מנשימה רעשנית מזה מספר ימים ללא שיפור.
במיון הילדים בבית החולים גילו כי התינוק היה חולה בקורונה, דבר שנתן הסבר מספק למצבו. בהתאם לכך, כך מספרים בבית החולים, התחילו במתן טיפול תרופתי, אך צעד זה לא הניב שינוי ולאור הרעה במצבו נשלח גפן להמשך טיפול ובירור במחלקת טיפול נמרץ ילדים.
לדברי אנשי בית החולים, בשיחה חוזרת של המשפחה עם ד"ר הלנה ורנסקו, סיפרו ההורים כי גפן נוטה לעיתים לנשוך את פינת המיטה שלו וכיום חסר בה קצת צבע.
למשמע הדברים, ציינו בבית החולים, הוחלט לבצע באופן מיידי צילום. תוצאות הצילום לא היו חד-משמעיות, אך בהתייעצות משותפת של ד"ר נעה רוזנפלד, מנהלת טיפול נמרץ ילדים ופרופ' בן טארגין, מומחה לדימות ילדים, הוחלט להכניס את גפן לחדר הניתוח.
הניתוח בוצע ע"י ד"ר שרון אבנת תמיר, מנהלת מחלקת אף אוזן גרון, ביחד עם ד"ר דורית אטר, מנהלת ריאות ילדים וד"ר שמאיין, מרדים ילדים. במהלך הניתוח נמצאו חתיכות צבע יבש בגרונו של גפן, במיתרי הקול, מקום רגיש ומסוכן לתינוקות ובכלל. חתיכות הצבע הוצאו כולן ובשלמותן והניתוח עבר בהצלחה. עם השתפרות מצבו, הוחלט לשחרר היום את גפן לביתו.
ההורים של גפן, אנדרה והדר סנטנה, אמרו בצאתם מביה"ח: "הצוותים המסורים של ביה"ח הציבורי אסותא אשדוד, הצילו לנו את הילד, הצילו לנו את גפן. אנחנו רוצים להודות לכולם ובפרט לצוות טיפול נמרץ, האחיות והרופאים, על סבלנות וסובלנות, אדיבות ומעל הכל מסירות וטיפול בלתי מתפשר".
ד"ר נעה רוזנפלד, מנהלת טיפול נמרץ ילדים, סיפרה: "העובדה שלתינוק הזה הייתה קורונה וחום, לכאורה, נותנת מענה למחלתו של הילד. הסיפור של 'לקוק' צבע, אינו נשמע כגוף זר מוכר בספרות הרפואית. בנוסף, לגפן, גם לא היה סיפור אופייני של השתנקות פתאומית כלשהי, דבר שמאפיין סיפור של גוף זר. אבל בזכות רופאים ערניים והעובדה שתמיד צריך לחשוד בגוף זר ושיתוף פעולה בין כל הצוותים, ניצלו חייו של התינוק. שאיפה של גופים זרים היא דבר די נפוץ והיא סכנת חיים מיידית לילדים".