מיליוני אוהדים שכבר הזמינו טיסות ומלונות בעשרות אלפי שקלים לטורניר גביע העולם בכדורגל, הוזהרו שלא להביא עמם מספר פריטים שאסורים לשימוש בקטאר, מדינה ואמירות קטנה בצפון-מזרח חצי האי ערב, כך לפי הדיווחים באתר של מונדיאל 2022. אלה שייתפסו, עלולים למצוא את עצמם בכלא הקטארי.
"ייבוא של סמים, אלכוהול, פורנוגרפיה ואביזרי מין, בשר חזיר וספרי דת לקטאר אינם חוקיים", נכתב באתר האינטרנט Foreign Travel Advice של ממשלת בריטניה. צוין כי בירה תוגש במקומות הייעודיים לכך, כולל בתוך אצטדיונים במהלך משחקי הכדורגל, אך שתיית אלכוהול אסורה באופן מוחלט במקומות אחרים.
"קללות ותנועות גסות נחשבות למעשים מגונים בקטאר וניתן לכלוא או לגרש את העוברים על החוק", נכתב באתר. "היזהרו בעת התמודדות מול המשטרה וגורמים רשמיים אחרים". האתר פירט כמה אזהרות למבקרים, כמו להימנע מגילויי אינטימיות בציבור והציע להתלבש "בצניעות לפי הקוד האסלאמי. נשים מחוייבות לכסות את הכתפיים ולהימנע מלבישת חצאיות קצרות. גם לגברים וגם לנשים מומלץ שלא ללבוש מכנסיים קצרים או חולצות ללא שרוולים".
רשימת הפריטים האסורים עלתה לכותרות כשהמחלוקת סביב ההחלטה להפוך את קטאר למדינה המארחת של מונדיאל 2022 ממשיכה. הטורניר, שמתקיים באופן היסטורי אחת לארבע שנים בין מאי, יוני ויולי, נדחה לנובמבר 2022 בעקבות מזג האוויר החם מאוד באמירות.
מלבד התנאים הקשים, האוהדים מתחו ביקורת על עמדתה של מדינת המפרץ הפרסי בנוגע להומוסקסואליים וזכויות אדם, והאשימו את המארגנים ב"חוסר התחשבות". לפני מספר ימים, שגריר המונדיאל של קטאר טען ברשת הטלוויזיה הגרמנית ZDF, כי "הומוסקסואליות היא נזק מוחי". נשיא פיפ"א לשעבר, ג'וזף "ספ" בלאטר, הסביר כי בחירת קטאר כמדינה מארחת, הייתה לדבריו "טעות". הוא אמר: "זו הייתה בחירה גרועה, ואני הייתי אחראי לה כנשיא המועדון באותה התקופה".
מונדיאל 2022 יצא לדרכו ביום ראשון, ה-20 בנובמבר 2022.