לקראת עסקה לשחרור חטופים: על רקע הדיווחים כי ישראל הסכימה למסגרת שגובשה במהלך הפסגה בפריז, ראש ממשלת קטאר מוחמד א-תאני, המבקר בוושינגטון, אמר הערב (שני) כי "הושגה התקדמות טובה בנוגע לעסקה". על פי ההסכם המסתמן, החטופים ישוחררו בשלבים כשבמקביל ישראל תצטרך לבצע הפסקה בלחימה ולהעביר סיוע הומניטרי לעזה לצד שחרור מחבלים.
ראש הממשלה הקטארי הדגיש כי "השלב הנוכחי של שיחות המשא ומתן עשויות להוביל להפסקת אש קבועה בעתיד", כשהבהיר ש"ההסלמה הנוכחית ברצועת עזה לא תוביל להתקדמות בכל הנוגע להחזרת החטופים הנמצאים בשבי החמאס". עוד אמר א-תאני "קטאר כלל לא צד לסכסוך הנוכחי, אנו שואפים לצמצם את הפערים בין הצדדים".
בהמשך טען: "אני שומע הרבה שיש לנו יכולת ללחוץ על חמאס, אך איננו יכולים לחזות את התגובה של חמאס. התפקיד שלנו הוא לתווך וללחוץ על שני הצדדים במילים ובפגישות ובהצעות. מעבר לכך - אנחנו לא חושבים שקטאר היא מעצמה שיכולה לכפות משהו על אחד הצדדים. אנחנו מנסים לגשר על הפערים. הדרך שלנו עבדה בעסקה הקודמת". ראש ממשלת קטאר התייחס גם לביקורת שהשמיע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, והשיב: "אני לא רוצה להגיב על הצהרה כזו. אנחנו לא מצפים שנתניהו יודה לנו. אנחנו חושבים שהתפקיד שלנו חשוב והוא הוכיח שאנחנו מביאים תוצאות ולא סתם מדברים או מנצלים זאת לצרכים פוליטיים".
ברק רביד, הפרשן המדיני של וואלה! פרסם כי במהלך הפסגה בפריז אתמול (ראשון) סוכם על מתווה בן שלושה שלבים שיוצג לחמאס לפיו בשלב הראשון של העסקה ישוחררו 35-40 חטופים ישראלים ובהם נשים, גברים מעל גיל 60 וחטופים במצב רפואי קשה בתמורה לששה שבועות של הפוגה בלחימה ושחרור של אסירים פלסטינים, כך לפי בכירים ישראלים וקטארים. במתווה שהוצג רק השלב הראשון מפורט ושני השלבים הבאים מתוארים באופן כללי בלבד מתוך כוונה לנהל עליהם מו"מ נפרד במהלך השבוע השישי של ההפוגה. "המטרה היא להיכנס לשלב א' עם אמירה על שלבים ב' וג' בלי לסגור אותם בפרטי פרטים", אמר בכיר ישראלי.
השלב השני של העסקה יכלול שחרור של גברים - חיילים ואזרחים מתחת לגיל 60. בשלב השלישי יועברו גופות של חטופים שמוחזקות בידי חמאס. בכל אחד מהשלבים ייקבע "מפתח" אחר של מספר האסירים הפלסטינים שישוחררו עבור כל חטוף ישראלי. "המפתחות" לשחרור אסירים פלסטינים בכל שלושת השלבים עדיין לא נקבעו. משך ההפוגה בשלב השני והשלישי לא הוגדר עדיין וייקבע במו"מ אבל בכירים ישראלים העריכו כי מדובר על שבועות ארוכים של הפוגה.
העסקה המתגבשת קוראת גם לישראל להעביר סיוע הומניטרי נוסף לעזה. בעוד שהעסקה המוצעת לא תסיים את המלחמה, גורמים רשמיים בארה"ב מקווים שהסכם כזה יוכל להציע פתרון בר קיימא למלחמה. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוחח עם מנהיג קטאר, ושניהם "אישרו שעסקת חטופים חשובה לביסוס הפסקה הומניטרית ממושכת בלחימה", נמסר מהבית הלבן.