מנהלי המשא ומתן בעסקת החטופים אומרים שמנהיג חמאס יחיא סינוואר רואה עצמו מנהל משא ומתן מעמדת כוח, זאת לאחר שעמד בארבעה חודשי מלחמה, כך דווח היום (חמישי) ב"וול סטריט ג'ורנל".
הכרה במדינה פלסטינית וחשיפת "הבלוף של נתניהו": תכנית ביידן למזרח התיכון
איראן בכוננות: "קמפיין התגובה של ביידן" עשוי להנחית עליהם מכה קשה
דיווח זה מצטרף לדיווח מוקדם יותר של עיתון אל-אח'באר הלבנוני, לפיו ההתייעצויות שהתקיימו בתוך ארגון חמאס, כללו תשובה ראשונית מהנהגת הארגון ברצועת עזה, שמדגישה, שהפסקת המלחמה, היא תנאי הכרחי לכל הסכם הכולל חילופי שבויים וסוגיות נוספות.
בארגון חמאס הדגישו, שהם מסרבים לדון בהצעות הכוללות את גירוש הנהגת חמאס לחוץ לארץ או לאפשר ל"גורמים ערבים שעוינים את פלגי ההתנגדות הפלסטינים" לפקח על ניהול שיקום הרצועה ולקשור את זה בהסדרים מדיניים לשלב של אחרי המלחמה.
יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
כזכור, העיתון הלבנוני אל-אח'באר, המקורב לחיזבאללה, פרסם השבוע מאמר נרחב ובו הגדיר את המגעים לעסקה "מלכודת" וקרא לחמאס לפרוש מהם. לטענת העיתון, המבטא פעמים רבות במאמריו את עמדת בכירי ארגון הטרור השיעי, העסקה המוצעת היא אמנם מפתה, אך הוא קרא להתנגד אליה "כי היא סותרת את מטרות חמאס".
לטענת העיתון המקורב לחיזבאללה, ההצעה המדוברת מטעם ארצות הברית וישראל מוצעת כמו פיתוי לחמאס כיוון שמדובר בהזדמנות להפסקת אש ארוכה מהרגיל וכוללת שחרור של אלפי אסירים ביטחוניים עם דם על הידיים. הכותבים אף הגדירו השפה ציורית את העסקה "ממולכדת" וטענו כי היא "ניסיון להוביל את ההתנגדות לישראל אל הגיליוטינה". ניתן לראות בחשש שמביע הבטאון של ארגון הטרור השיעי כהישג אפשרי לישראל, שכן בלבנון קיים חשש שזו "שינתה את המשוואה" והצליחה להעמיד בפני חמאס הצעה שקשה לסרב לה.