בצל העלייה הדרמטית ברמת האנטישמיות והאנטי־ציונות וההפגנות האלימות בקמפוסים ברחבי אירופה, ייסד איגוד הארגונים היהודיים באירופה, המייצג מאות קהילות ברחבי היבשת, פורום משפטנים בכירים ועורכי דין יהודים, במטרה לגבש כלים משפטיים להגברת האכיפה נגד גילויי אנטישמיות.

המשפטנים סקרו את הכלים המשפטיים־חוקיים ואת מנגנוני האכיפה הקיימים בכל מדינה, ודנו באתגרים הקיימים כיום, בחוסר הידע של התובעים והשוטרים, ב"חורים" בחוקה ובאיטיות המערכת המשפטית, ודנו גם בהקבלה המעוותת של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג בין ראשי החמאס שיזמו את הטבח הנורא של 7 באוקטובר, לבין ראש ממשלת ישראל ושר הביטחון של המדינה המותקפת.

הפורום החליט על שורת צעדים אופרטיביים, בהם החלטה הקוראת לבחון מעצר עד תום ההליכים למסיתים נגד יהודים וישראלים כדי לייצר הרתעה, הליכי חקיקה שיגדירו את האחריות האישית של פוליטיקאים ובעלי תפקידים ממשלתיים למניעת הסתה ונאומי שטנה, הליכים לקיצור וזירוז הליכי המשפט על תקיפות אנטישמיות וכמובן תביעות משפטיות כנגד אנטישמיות ואנטי־ציונות.

יו"ר איגוד הארגונים היהודיים באירופה, הרב מנחם מרגולין, שיזם את כינוס הפורום, אמר: "לצערנו, יותר מדי ממשלות ברחבי אירופה אינן נכונות להיאבק באמת בנגע האנטישמיות שמגיע מאז 7 באוקטובר לרמות חסרות תקדים, מאז השואה. אם הממשלות, רשויות האכיפה וראשי האוניברסיטאות לא מצליחים או לא רוצים להתמודד עם האתגר, אז עורכי הדין היהודים יעשו זאת".