מאחורי דלתות סגורות מתחולל מאבק אכזרי על עתידה של המפלגה הדמוקרטית. הקרב על מקום הסגן ברשימת המועמדים לצד מועמדת המפלגה הדמוקרטית קמלה האריס הגיע לשיאו וחושף קרעים עמוקים בין פלגי המפלגה ומעמיד במבחן את יכולתה לגבש חזית מאוחדת לקראת המערכה הפוליטית הקרבה.
שלושה מועמדים בולטים - ג'וש שפירו, המושל הכריזמטי של פנסילבניה; מארק קלי, הסנאטור רב-ההישגים מאריזונה; וטים וולץ, המושל הפרגמטי של מינסוטה - התכנסו במעונה של האריס בבירה הפדרלית אמש (ראשון). מפגש זה, שנערך הרחק מעיני התקשורת, סימן את תחילתו של השלב האחרון בתהליך הבחירה הגורלי. ההכרעה, שצפויה להתקבל בימים הקרובים, מעוררת מחלוקת עזה בקרב הדמוקרטים.
זעקת הקולנוענים למיקי זוהר: "הרפורמה תשמיד את הקולנוע הדוקומנטרי הישראלי"
מצלמות האבטחה שנלקחו והתצפית לחדר: פרטים חדשים מחיסול הנייה
הפלג הפרוגרסיבי במפלגה מפנה את חיציו בעיקר כלפי שפירו וקלי, מאשים אותם בנטייה לשמרנות יתר בסוגיות ליבה. שון פיין, מנהיג איגוד עובדי הרכב רב-ההשפעה, הביע ספקות באשר למחויבותו של קלי לחקיקה פרו-עבודה, בעוד שעמדתו של שפירו בנושא שוברי חינוך זכתה לביקורת נוקבת. בחוגי התורמים הבכירים של המפלגה ניטש ויכוח סוער.
בעוד שרבים מהם מביעים נכונות לתמוך בכל מועמד שייבחר, קבוצות מסוימות, ובמיוחד אלו המזוהות עם האגף השמאלי, מסתייגות בחריפות ממועמדותו של שפירו. הדיון הגיע לשיא כאשר עלתה לדיון השאלה האם ביטויים קיצוניים המופנים כלפי שפירו, יהודי שומר מצוות, גובלים באנטישמיות. בילי וימסאט, דמות מפתח בקרב התורמים הליברליים, הזהיר מפני השלכות אפשריות של בחירת שפירו.
לדבריו, מהלך כזה עלול להוביל לירידה משמעותית בשיעור ההצבעה בקרב קהלי מפתח, ובהם צעירים, ערבים-אמריקנים ומוסלמים-אמריקנים. מפתיע לגלות כי גם בזירה הפוליטית של פנסילבניה עצמה, מתגלים קולות מתנגדים למועמדותו של שפירו. הסנאטור ג'ון פטרמן, שיריבותו עם המושל ידועה לשמצה, הביע את מורת רוחו מהאפשרות שעמיתו יזכה במינוי הנכסף. התנגדות זו אף מצאה את דרכה למטה הבחירות של האריס, באמצעות אחד מיועציו הבכירים של פטרמן.
לעומת זאת, וולץ הוא מטאור בשמי הפוליטיקה הדמוקרטית האמריקאית. תמיכתם הגוברת של התורמים הליברליים ביותר במפלגה מעידה על הפוטנציאל שלו להוות מועמד מאחד, המסוגל לגשר על הפערים בין הפלגים השונים. מאבק זה, המתחולל בצל הקלעים של הפוליטיקה האמריקאית, משקף את האתגרים המורכבים הניצבים בפני המפלגה הדמוקרטית.
האיזון העדין בין שאיפות הפלגים השונים, תוך שמירה על לכידות ומסר אלקטורלי רב-עוצמה, מציב בפני האריס וצוותה משימה הרת גורל. ההכרעה הצפויה בימים הקרובים עשויה להשפיע לא רק על סיכויי הניצחון של הדמוקרטים בבחירות הקרבות, אלא גם על עיצוב דמותה של המפלגה ועל הכיוון האידיאולוגי שתאמץ בעשור הקרוב. בעוד העולם הפוליטי ממתין בדריכות, השאלה המרכזית נותרת: מי יזכה להצטרף להאריס במרוץ לבית הלבן, ואיזו מורשת פוליטית ישאיר אחריו?