חברת הבינה המלאכותית OpenAI הודיעה היום (שישי) כי קבוצה איראנית השתמשה בצ'אטבוט ChatGPT  כדי ליצור תוכן שיפורסם באתרים וברשתות חברתיות במטרה לעורר קיטוב בקרב המצביעים האמריקאים ולהשפיע על תוצאות הבחירות בארה"ב, כך פורסם בוושינגטון פוסט. 

האתרים וחשבונות המדיה החברתית ש-OpenAI גילתה פירסמו מאמרים ודעות שנוסחו בעזרת ChatGPT בנושאים שונים, ביניהם המלחמה בעזה והמשחקים האולימפיים. הם גם פרסמו חומר על הבחירות לנשיאות ארה"ב, הפיצו מידע מוטעה וכתבו ביקורת על שני המועמדים, כך נכתב בדו"ח של החברה. חלק מהפרסומים הופיעו באתרים שמיקרוסופט אמרה בשבוע שעבר ששימשו את איראן לפרסום פייק ניוז שנועדו להגביר את הפילוג הפוליטי בארצות הברית.

האמריקאים לוחצים לחתום על עסקה בשבוע הבא: "מה שעל השולחן מגשר על כל הפערים"  
צרפת ובריטניה נתנו את מילתן: יעמדו לצד ישראל בתרחיש של תקיפה איראנית

קמלה האריס & דונלד טראמפ (צילום: רויטרס)
קמלה האריס & דונלד טראמפ (צילום: רויטרס)

חברת הבינה המלאכותית חסמה את חשבונות ה-ChatGPT הקשורים למאמצים האיראניים וציינה שהפוסטים שלהם לא זכו לתשומת לב נרחבת ממשתמשי הרשתות החברתיות. OpenAI מצאה 12 חשבונות ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר) וחשבון אחד באינסטגרם שמקושרים למבצע האיראני והודיעה שכולם הוסרו לאחר פניה לאותן רשתות.

בן נימו, חוקר ראשי בצוות המודיעין והחקירות של OpenAI, אמר לוושינגטון פוסט שמדובר בזיהוי ראשון של החברה על סוג כזה של שימוש בפלטפורמה בניסיון להשפיע על הבחירות בארה"ב כמטרה מרכזית וציין "למרות שנראה שזה לא הגיע לאנשים, זו תזכורת חשובה, כולנו צריכים להישאר ערניים וגם רגועים".

מקלדת מחשב, אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)
מקלדת מחשב, אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)

הדו"ח של OpenAI מוסיף לעדויות האחרונות על ניסיונות איראנים הממוקדים בטכנולוגיה להשפיע על הבחירות בארה"ב, המפורטים בדיווחים של מיקרוסופט וגוגל.

לפי הפרסום, אחד האתרים שהשתמשו בהם האיראנים לפרסומיהם הוא Teorator, שמציג את עצמו כ"יעד האולטימטיבי שלך לחשיפת האמיתות שהם לא רוצים שתדע". באתר ניתן למצוא מאמרים ביקורתיים על המועמד הדמוקרטי לסגן הנשיא, טים וולץ. אתר אחר בשם Even Politics פרסם מאמרים ביקורתיים על המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ ודמויות שמרניות אחרות כמו אילון מאסק.

טים וולץ, קמלה האריס (צילום: Reuters/ELIZABETH FRANTZ)
טים וולץ, קמלה האריס (צילום: Reuters/ELIZABETH FRANTZ)

לפי הוושינגטון פוסט, בחודש מאי, OpenAI פרסמה לראשונה ניסיונות של שחקנים ממשלתיים להשתמש בבינה מלאכותית שלה כדי ליצור תעמולה, ואמרה שהיא זיהתה קבוצות מאיראן, רוסיה, סין וישראל המשתמשות ב-ChatGPT כדי ליצור תוכן במספר שפות. אף אחת מהפעולות הללו לא זכתה לתשומת לב רחבה בקרב משתמשי אינטרנט, ציין החוקר נימו. OpenAI גם הודתה כי ייתכן שהחברה לא הצליחה לזהות פעולות חמקניות יותר באמצעות הטכנולוגיה שלה.

בוושינגטון פוסט ציינו שעד כה, הרשויות לא דיווחו על ראיות נרחבות לכך שממשלות זרות מצליחות להשפיע על אמריקאים להצביע בדרך מסוימת.