עיתונים וכלי תקשורת בינלאומיים הקדישו עמודים ראשיים, כתבות נרחבות וכותרות ראשיות לציון שבעה באוקטובר. תמונותיהם של האבלות והאבלים, משפחות שאיבדו את היקר להן מכל, חטופות וחטופים שעדיין נותרו בשבי, מתנוססות על שערי התקשורת הבינלאומית.
הערוץ האמריקאי המוביל CNN ציין בכתבה פותחת כי "ישראל מציינת שנה לטבח שבעה באוקטובר בעוד המלחמה מסלימה". "אנחנו צריכים שהם יחזרו הביתה", זעקה אחת מכותרות המשנה באתר, ציטוט של עידית אהל, אימו של אלון אהל שחטוף בעזה.
ביום השנה ל-7.10: חמאס שיגר רקטות לגוש דן; נפילה בחולון
לאחר שנה בדיוק: משפחתו של החטוף עידן שתיוי התבשרה כי אינו בחיים
עיתון ה"דיילי מירור" הבריטי הקדיש את עמוד השער ואת הכותרת כדי להציג מסר ברור: "זאת הייתה שנה מהגיהנום", נכתב, "הגיע הזמן לשלום".
העיתון הבריטי הכלכלי "Financial Times" בחר בכותרת דומה: "ישראל מציינת שנה למתקפות חמאס ׳הנפשעות׳ שהובילו למלחמה".
כלי התקשורת הבריטי "האינדפנדט" הקדיש את העמוד הראשי בעיתון לנתונים העגומים שהביאו עמם 365 ימי מלחמה, למעלה מ-41,000 הרוגים עזתים, זעק המספר האסטרונומי לצד 1,205 ההרוגים בטבח שבעה באוקטובר והמספר הראשוני של 251 החטופים שנלקחו בשבי.
"שבעה באוקטובר: שנה לזוועה, לרגש ולפחד", זעקה הכותרת הראשית ב"לה פיגארו", אחד מכלי התקשורת המובילים בצרפת, בעוד תמונת אנשים אוחזים בשלטי חטופים מעטרים את העמוד הראשי.
"היום שלא נגמר", תיאר העיתון הצרפתי ״לה פריזיאן״ את שבעה באוקטובר, וסיכם את 365 הימים שעברו מאז.
כלי התקשורת הגרמני ״בילד״, שידוע בתמיכתו הבלתי מסויגת בישראל במהלך המלחמה, פרסם טור מערכת מיוחד שכתבה העורכת הראשית של העיתון, מריון הורן, שכותרתו "כשלנו במבחן".
"גיליתי כמה יהודים אני מכירה רק בשבועות שלאחר הטבח", כתבה. הכותרת הראשית באתר "בילד" הוקדשה להודעות האחרונות בקבוצת הוואטסאפ של ניר עוז. "המחבלים, הם כאן", קוננה הכותרת, שמכירה במאורעות אותו יום טרגי.
תמונותיה של נועה מרציאנו, התצפיתנית שנחטפה מבסיס נחל עוז בשבעה באוקטובר ונרצחה בשבי חמאס, מעטרות את השער הראשי של ״בילד״. היא מחייכת ומאושרת, אוקסימורון לכתבה הקודרת שהיא בצער רב חלק ממנה.