פוליטיקאים בכירים רבים אוהבים לדבר על המסע שעברו. אבל המסע של קמי באדנוך, היריבה החדשה של קיר סטארמר, ראש ממשלת בריטניה, היה ארוך ומרתק יותר מרוב האחרים. מפרבר לונדוני ירוק בווימבלדון לניגריה שבמערב אפריקה ובחזרה לדרום לונדון, ומהמעוז הסוציאליסטי של אוניברסיטת סאסקס לאידיליה הכפרית של סאפרון וולדן באסקס, היא מקווה שמסעה יוביל אותה בסופו של דבר לדאונינג 10.
לאורך הדרך, באדנוך זכתה למוניטין של סגנון פוליטי לוחמני ולעתים בוטה, אף תוקפני: מישהי שתחצה את הכביש כדי להיכנס לעימות. "אני מישהי מאוד ישירה", היא הודתה כשנשאלה על המוניטין הזה בראיון ב״סקיי ניוז״ השבוע. "אני מאוד החלטית ואני גם מאוד בטוחה בעצמי. אני לא פרח קיר".
כעת חברי המפלגה השמרנית הצביעו לבחור בה כמנהיגה, אחרי הופעות חזקות באסיפות בחירות ובדיון טלוויזיוני, שבו התאוששה מוועידת מפלגה רצופת מעידות.
בשלושת השלבים של תחרות המנהיגות, היא צברה תנופה בזמן הנכון. רוברט ג'נריק היה המועמד עם התנופה בסבבים המוקדמים של הצבעות חברי הפרלמנט בספטמבר. ג'יימס קלברלי אז קיבל אותה אחרי שגנב את ההצגה ב"תחרות היופי" של הוועידה. אבל כשחברי המפלגה הצביעו, נראה היה שהתנופה עם גברת באדנוך.
זה לא נראה כך בוועידה בבירמינגהם, כשהיא הצהירה בצורה מגושמת שדמי לידה הם "מופרזים" ואמרה שחלק מעובדי המדינה כל כך גרועים ש־10% מהם צריכים להיות בכלא.
באופן אירוני, בהתחשב במעידה שלה בנושא דמי הלידה, האם לשלושה נהנתה מהמחלוקת סביב חבר הפרלמנט השמרני הוותיק כריסטופר צ'ופ, תומך של ג'נריק, שהצהיר: "אי אפשר לבלות את כל זמנך עם משפחתך ובו זמנית להיות מנהיג האופוזיציה".
את שנותיה המוקדמות היא בילתה בניגריה, שתוארה באופן שנוי במחלוקת על ידי דיוויד קמרון ב־2016 כאחת המדינות המושחתות ביותר בעולם. הוריה היו ממעמד הביניים הגבוה, "עם מכונית ונהג", היא אומרת. אביה פמי היה רופא משפחה עם מרפאה משלו, ואמה פיי הייתה אקדמאית בפקולטה לרפואה באוניברסיטת לאגוס.
אבל באדנוך – ששמה המלא הוא אולוקמי אולופונטו אדגוקה – נולדה בבית החולים הפרטי סנט תרזה בווימבלדון בינואר 1980 אחרי שהוריה נסעו לבריטניה ושילמו עבור טיפול רפואי פרטי. זה העניק לה דרכון בריטי.
אז היא עבדה במשרה חלקית במקדונלד'ס בווימבלדון, ניקתה שירותים ו"הפכה המבורגרים", כדבריה. עם זאת, בחודש שעבר היא הפכה ללעג מצד חברי פרלמנט של הלייבור אחרי שאמרה: "הפכתי למעמד הפועלים כשהייתי בת 16 ועבדתי במקדונלד'ס".
התחנה הבאה במסעה הייתה אוניברסיטת סאסקס וקורס במחשבים. כאן לא היה לה זמן לסטודנטים השמאלנים שכינתה "ילדים לבנים שמאלנים טיפשים" ומאוחר יותר גינתה את קונצרטי הצדקה Live 8 של בוב גלדוף ב־2005 כמתנשאים כלפי אפריקאים.
בעודה עובדת בבנקאות, היא הצטרפה למפלגה השמרנית באותה שנה, ולמרות שהייתה מעריצה גדולה של מרגרט תאצ'ר, היא הפכה לתומכת מוקדמת של קמרון.
אחת התקריות בחייה של באדנוך, הייתה קטטה עם אשת ציבור באולם העירייה של אוקספורד ב־2006, במהלך אירוע של המפלגה השמרנית. אחרי ויכוח בין השתיים, האישה סטרה לבאדנוך ואז ברחה. באדנוך אז רדפה אחריה במעלה המדרגות, תפסה אותה בשיער ומשכה אותה חזרה, לפני ששחררה אותה והאישה רצה החוצה מאולם העירייה. "מעולם לא ראיתי אותה שוב, תודה לאל״, היא אמרה, כשנזכרה בתקרית שנים מאוחר יותר.
כשרה בקבינט, שאחראית על עסקים ושוויון במקביל, היא עמדה במוניטין שלה כדוברת ישירה - מבקרים יאמרו גסה - לוחמת פוליטית, עם כמה עימותים סוערים עם יריבים, כמה שמרנים ואפילו עם דוקטור הו.
אחד העימותים הבולטים ביותר שלה היה עם כוכב ״דוקטור הו״ לשעבר דיוויד טננט, אחרי שאמר בטקס פרסי הלהט"ב הבריטי: "עד שנתעורר וקמי באדנוך לא תתקיים יותר – אני לא מאחל לה רע, אני רק רוצה שתשתוק״. היא הגיבה בחריפות ב־X: "אני לא אשתוק. סלבריטאי לבן, שמאלני ועשיר כל כך מוסמא מאידיאולוגיה שהוא לא יכול לראות את המשמעות של תקיפת האישה השחורה היחידה בממשלה בקריאה פומבית לסיום קיומי״.