חרף היעדרן של שיחות רשמיות בנוגע להרכבת הקבינט העתידי, דונלד טראמפ אינו מהסס לשתף את מחשבותיו על מינויים אפשריים במהלך טיסותיו התכופות לאירועי הקמפיין. "הוא יהיה נהדר בתפקיד הזה", או "היא תהיה מעולה בתפקיד ההוא", נוהג טראמפ להתבטא בהתלהבות בעת צפייה בבעלי בריתו המופיעים בטלוויזיה, כך לפי גורם המקורב לנושא שצוטט באתר POLITICO.
כהונתו הראשונה של טראמפ סיפקה שיעור מאלף על הדינמיקה המורכבת בין הנשיא למזכיר המדינה, התפקיד הדיפלומטי הרם ביותר בממשל האמריקאי. בעוד שיחסיו עם רקס טילרסון התדרדרו עד כדי הדרה הדרגתית מתהליכי קבלת ההחלטות ופיטורים פומביים ברשתות החברתיות, מחליפו מייק פומפאו זכה באמון מלא והפך ליועץ מהמעגל הפנימי ביותר. פומפאו אף עשוי למצוא את עצמו בתפקיד בכיר נוסף בממשל עתידי.
המועמדים המובילים לתפקיד מזכיר המדינה
ריק גרנל
גרנל, תומך נלהב של תנועת Make America Great Again (MAGA), הותיר חותם משמעותי בממשל טראמפ. כשגריר בגרמניה טלטל את הממסד הדיפלומטי המקומי, ובהמשך, כמנהל המודיעין הלאומי בפועל, רשם היסטוריה כשר הקבינט הגאה הראשון בתולדות ארצות הברית. גרנל נחשב לתומך נלהב של ישראל ושל הסכמי אברהם, ובתפקידיו השונים פעל לחיזוק הקשרים בין ארצות הברית לישראל. הוא גם היה מעורב בקידום מאמצים למאבק באנטישמיות באירופה במהלך כהונתו כשגריר בגרמניה.
רוברט או'בריין
או'בריין, היחיד מבין יועצי הביטחון הלאומי של טראמפ שלא הסתכסך עמו, ידוע בתמיכתו העקבית בישראל. בתפקידו כיועץ לביטחון לאומי, היה מעורב בקידום הסכמי אברהם ובחיזוק שיתוף הפעולה הביטחוני בין ארצות הברית לישראל. הוא גם הוביל מאמצים להגברת הלחץ על איראן, מהלך שנתפס כחיובי בירושלים.
לצד זאת, הצלחתו המתוקשרת של או'בריין בשחרור הראפר A$AP Rocky ממעצר בשבדיה, בתפקידו כשליח לענייני בני ערובה, חיזקה את מעמדו. בקרב המפלגה הרפובליקנית הוא נתפס כתומך מובהק בנאט"ו ובאוקראינה.
ביל הגרטי
הגרטי מייצג את הגלגול המעניין של הממסד הרפובליקני המסורתי. כבוגר ממשל בוש האב ותומך מוקדם של ג'ב בוש, הוא ביצע מעבר חד לתמיכה בטראמפ לאחר 2016. לאחר תמיכתו בטראמפ, מונה לתפקיד שגריר ארה"ב ביפן (2017-2019), תפקיד שבו זכה להערכה על יכולתו לגשר בין הסגנון הישיר של טראמפ לפרוטוקול היפני המסורתי.
הגרטי התבלט כתומך נלהב של ישראל מאז כניסתו לסנאט. בסוגיות מדיניות מרכזיות, הגרטי הביע תמיכה נחרצת בעמדות ישראל. הוא היה מהתומכים הבולטים בהחלטת טראמפ להעביר את השגרירות האמריקאית לירושלים, וכן תמך בהכרה האמריקאית בריבונות ישראל ברמת הגולן. לאחר מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר, הגרטי בלט בקולו הברור בתמיכה בישראל. הוא הוביל קריאות בסנאט לתמיכה מלאה בישראל ובזכותה להגנה עצמית, והיה מהראשונים לדרוש סיוע אמריקאי מיידי למאמץ המלחמתי הישראלי.
מרקו רוביו
רוביו, הסנאטור מפלורידה, נחשב לאחד התומכים החזקים ביותר של ישראל בסנאט. הוא הוביל יוזמות חקיקה רבות לטובת ישראל, כולל חוק למאבק בתנועת ה-BDS. רוביו גם פעל נמרצות נגד האנטישמיות בארצות הברית ותמך בהגברת הסיוע הביטחוני לישראל. יחסיו הקרובים עם הקהילה היהודית בפלורידה ידועים היטב.
כמו כן, רוביו ידוע בגישתו הנוקשה בסוגיות מדיניות חוץ, בדגש על קובה ואיראן. כסנאטור מפלורידה, הוא הצליח לתמרן בין נאמנותו לטראמפ לבין פעילותו לחיזוק נאט"ו, תוך שמירה על עמדה מאוזנת בשאלת אוקראינה.
מייק וולץ
וולץ, איש הכוחות המיוחדים לשעבר ונציג פלורידה בקונגרס, הביע תמיכה עקבית בישראל ובמדיניותה הביטחונית. הוא תומך נלהב בשיתוף פעולה צבאי וטכנולוגי בין ארצות הברית לישראל, במיוחד בהקשר של התמודדות עם איומים אזוריים. וולץ גם הביע תמיכה חזקה בזכותה של ישראל להגן על עצמה מול איומי טרור.
בנוסף, וולץ התבלט כאחד הקולות התקיפים ביותר נגד התעצמותה של סין. תמיכתו בסיוע לאוקראינה, לצד דרישתו להידוק הפיקוח על המימון, משקפת את הגישה המאוזנת שהוא מייצג.