בעקבות הפוגרום בבירת הולנד, שורה של מנהיגים מרחבי העולם גינו את אירועי האלימות כנגד ישראלים בחריפות. ראש ממשלת הולנד, דיק סכוף: "נחרד מההתקפות האנטישמיות על אזרחים ישראלים". סכוף שוחח עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו והדגיש כי הפורעים יועמדו לדין.

ראש ממשלת הולנד, דיק סכוף התייחס לאירועים הקשים במדינתו: "עוקבים אחרי החדשות מאמסטרדם, נחרד מההתקפות האנטישמיות על אזרחים ישראלים. זה לגמרי לא מקובל". סכוף הוסיף: "אני בקשר הדוק עם כל הצדדים המעורבים וזה עתה דיברתי עם נתניהו בטלפון כדי להדגיש כי העבריינים יאותרו ויועמדו לדין. כעת המצב באמסטרדם רגוע שוב. יש בשנה האחרונה עלייה באנטישמיות, נקווה שהישראלים יחזרו להרגיש שוב בטוחים בהולנד".

מנהיג הימין בהולנד, חירט וילדרס הגיב לאירועים הקשים ותקף את הפורעים: "אין די בגינוי ציד היהודים באמסטרדם. יש לגרש את העבריינים מהארץ". וילדרס הוסיף: "אני מזהיר כבר למעלה מעשרים שנה מפני השנאה הגוברת ליהודים בהולנד עקב ההגירה ההמונית והאיסלאמיזציה המתמשכת של ארצנו". בסיום דבריו קרא ולידרס לקיום דיון חירום.

פרעות ביהודים באמסטרדם  (צילום: ללא קרדיט)
פרעות ביהודים באמסטרדם (צילום: ללא קרדיט)

וילדרס אף חיכה בשדה התעופה לקבל את פניו של יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, שנחת היום באמסטרדם. בתום הפגישה בין השניים אמר אוחנה:
"באנו כדי לוודא שכל הישראלים שבים בבטחה הביתה. שאנחנו מאתרים את כולם, שאנחנו יודעים על כולם ושאנחנו שומרים על כולם. כוחות הביטחון מסייעים לנו פה. חירט היה מהראשונים שהתריע מפני ההגירה להולנד בפרט ואירופה בכלל והנה אנחנו רואים את הדברים מתממשים לנגד עינינו. לילה נורא שעבר על העם היהודי, אבל בע"ה יש לנו חברים טובים שאיתם אנחנו יכולים להשיב את כולם הביתה".

ראש המפלגה למען החירות בהולנד חירט וילדר אמר בסיום הפגישה: "אני שמח וגאה לפגוש את יושב-ראש הכנסת, למרות שמדובר ברגע עצוב לבקר בו. לצערי, ראינו שילוב של תחושות – כעס ובושה – שיש רדיפה אחר יהודים בבירתנו אמסטרדם. זה לא דבר להתגאות בו. הזהרנו מכך, מפלגתי הזהירה מכך במשך כמה עשורים שהשילוב של הגירה ממדינות איסלמיות קיצוניות מבלי לדרוש מאנשים להשתלב בחברה יוביל בסופו של דבר לאנטישמיות, כפי שראינו עכשיו. אנחנו נוודא שהסיכויים שמקרה כזה יקרה שוב יהיה קטן מאוד. זכינו בבחירות ואנחנו תמיד נישאר הידידים הטובים ביותר של ישראל".

אמיר אוחנה וחירט וילדרס אחרי הפרעות באמסטרדם (צילום :לשכת יו"ר הכנסת)

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, התייחס לאלימות הקשה ומסר: "אנחנו בקשר עם הרשויות הישראליות וההולנדיות. המתקפה האנטישמית על אוהדי הכדורגל מהדהד תקופות אפלות של רדיפת יהודים".

שגריר ארצות הברית בישראל, ג'ק לו פרסם בחשבון ה-X שלו הודעה גינוי: "אנו מגנים את ההתקפות המגונות נגד ישראלים באמסטרדם ומציעים תמיכה לפצועים ומאחלים החלמה מלאה. אנו עומדים לצד ראש ממשלת הולנד, ישראל, וכל מי שמגנה אלימות אנטישמית מלאת שנאה".

קנצלר אוסטריה, קרל נהאמר: "אנו מגנים בחריפות אלימות אנטישמית בכל מקום בו היא מתרחשת - במיוחד כאשר היא מתרחשת בהקשר של אירוע ספורט שאמור לאחד בין אנשים. בימים אלה, אנו נזכרים באחריות ההיסטורית שלנו לעולם לא לתת שוב לשנאה נגד יהודים לגבור".

רשויות אכיפת החוק באמסטרדם פרסמו הודעה רשמית המגנה את הפוגרום: "אלימות זו כלפי אוהדים ישראלים חוצה את כל הגבולות ואין שום דרך להצדיק אותה. אין שום תירוץ להתנהגות האנטישמית שהוצגה הלילה על ידי מתפרעים שחיפשו באופן אקטיבי אוהדים ישראלים כדי לתקוף ולהכות אותם. 

עוד נכתב בהודעה: "המבקרים הישראלים ואנשי הקהילה היהודית חייבים להרגיש בטוחים באמסטרדם. בימים הקרובים כוחות משטרה נוספים יפרסו ברחובות כדי לנטר ולשלוט במצב. בנוסף, תינתן תשומת לב מיוחדת לאבטחה המוגברת של מוסדות ואתרים יהודיים".

הניו יורק פוסט (צילום: צילום מסך)
הניו יורק פוסט (צילום: צילום מסך)

גם בתקשורת ברחבי העולם סיקרו את האירועים הקשים באמסטרדם. הניו יורק פוסט פרסם כתבה מקיפה תחת הכותרת: "אוהדי כדורגל ישראלים באמסטרדם הותקפו על ידי המון בצעקות 'שחררו את פלסטין' - נתניהו שולח מטוסים לפנות אזרחים".