המטה לביטחון לאומי (מל"ל) הודיע לציבור לפני זמן קצר (ראשון) ומבקש לחדד את תשומת הלב לשוהים בחו"ל, לאור כוונות של גורמים פרו פלסטינים ותומכי טרור לפעול באלימות כנגד ישראלים בחסות של הפגנות ומחאות.
בליל ה-7 בנובמבר, במה שנראה כמתקפה מתואמת, המון פרו פלסטיני מוסת תקף באמסטרדם מאות ישראלים שהגיעו למשחק כדורגל בו השתתפה קבוצה ישראלית. במהלך האירועים נפצעו מספר ישראלים.
בימים האחרונים זוהו קריאות שונות בקרב ארגונים פרו פלסטינים ותומכים של ארגוני טרור, לפגוע בישראלים ויהודים, בכסות של הפגנות מחאות ותוך ניצול מוקדי התכנסות (אירועי ספורט ותרבות) למקסום הפגיעה והחשיפה התקשורתית. כמו כן, מזוהות התארגנויות לפגוע בישראלים במספר ערים באירופה, בהן בריסל (בלגיה), ערים מרכזיות בבריטניה, אמסטרדם (הולנד) ופריז (צרפת – סביב משחקה הצפוי של נבחרת ישראל ב-14 בנובמבר).
בתוך כך, בעקבות הפרעות באמסטרדם לאחר המשחק בין מכבי תל אביב לאייאקס, וברקע הנפת השלט הפרו-פלסטיני במשחק של פריס סן-ז'רמן נגד אתלטיקו מדריד - בפריז נערכים בכוננות שיא לקראת המשחק של ישראל נגד צרפת במסגרת ליגת האומות.
בהוראת שר הפנים הצרפתי, מפקד משטרת פריז, לורן נונייז מסר: "4,000 שוטרים וסוכנים יאבטחו את המשחק בין צרפת לישראל שייערך ב-14 בנובמבר. תיאסר הנפת דגלי פלסטין באצטדיון".
כ-80% מאזרחי צרפת סבורים שמערכת המשפט אינה מגנה את מבצעי המעשים האנטישמיים בחומרה דיה. עם זאת הרשתות החברתיות רוויות בתכנים פרו-פלסטיניים. בשל כך, הנוער הצרפתי הפך לפלח החדיר ביותר של האוכלוסייה כאשר 40% מבני 35 סבורים שישראל מתנהגת כמו "הנאצים עם הפלסטינים", הנתון עולה ל-65% בקרב צעירים בעלי אמונה מוסלמית, לעומת "רק" 32% בקרב הצרפתים בכללותו. כך לפי נתונים שפורסמו בתקשורת הצרפתית.
לאור הדינאמיקה של אירועים אלו - התארגנות של גורמים עצמאיים בתווך הרשתי, פריסתם הרחבה במדינות שונות בעולם, ניסיון מעשי בקיום הפגנות ומחאות (חלקן אלימות) והחשש כי תומכי טרור ומפגעים עצמאיים ינסו להשתלב בהתפרעויות אלו למטרת מימוש פיגוע - המל"ל ממליץ לישראלים השוהים בחו"ל לפעול בהתאם לאמצעי הזהירות המומלצים באתר המל"ל בדגש על:
1. בשבוע הקרוב להימנע באופן גורף מהגעה למשחקי ספורט/אירועי תרבות בהשתתפות ישראלים בחו"ל. בדגש על משחקה הקרוב של נבחרת ישראל בפריז (14 בנובמבר).
2. להתרחק מהפגנות ומחאות מכל סוג.
3. לעדכן במיידי את כוחות הביטחון המקומיים על כל אירוע של איום/ תקיפה.
4. להקפיד ייתרה על הצנעת סממני זיהוי ישראלים/ יהודים, כולל בעת הזמנת מוניות/ רכבים באמצעות אפליקציות (להיעזר למשל בגורם צד שלישי כגון קבלה במלון בו שוהים).
5. לבצע בדיקה, טרם הנסיעה, אם יש ביעד אזורים/ אתרים המועדים לפורענות - הפגנות, הפרות סדר, פשיעה מרובה, אוכלוסיית מהגרים ממדינות העוינות את ישראל.