בראיון נוקב לעיתון "נדאא אל-ווטן", מתח הפטריארך המארוני בשארה אל-ראעי ביקורת חריפה על המשך הלחימה בדרום לבנון והטיל את האחריות למצב על חיזבאללה. "המלחמה ההרסנית גבתה מחיר כבד - מיליון וחצי לבנונים נעקרו מבתיהם, אלפי חפים מפשע נהרגו ועשרות אלפים נפצעו", אמר אל-ראעי, "בעוד חיזבאללה ממשיך במערכה ההרסנית הזו".
המנהיג הנוצרי קרא לחיזבאללה "להפיק לקחים מהמלחמה" והדגיש כי על פי הסכמי טאיף, ריבונות לבנון מחייבת כי הנשק יהיה בידי הצבא הלבנוני בלבד. "לבנון היא המפסידה הגדולה עד כה", הוסיף, "היא משלמת שוב ושוב את מחיר העימות עם ישראל". בהתייחסו לסוגיית האזור החיץ המתוכנן בגבול הדרומי, אמר הפטריארך כי אין ערובות לביטחון האזרחים כל עוד נמשכת הלחימה. לדבריו, הכנסייה פועלת מול שגרירים זרים בניסיון למנוע פגיעה באזרחים, "אך נראה שראש הממשלה נתניהו לא יפסיק את המערכה לפני שיבטיח את חזרת תושבי הצפון".
הפטריארך קרא לחזור לעקרון הניטרליות החיובית של לבנון, שלדבריו היא "הערובה היחידה לשלום במדינה". "אנו מתפללים שלבנון תזכה לריבונות מלאה על כל שטחה, עם צבא וכוחות ביטחון משלה, ושלטון מאוחד המייצג את רצון כל הלבנונים הנאמנים למדינתם", סיכם.
דבריו של הפטריארך המארוני מגיעים בזמן משבר פוליטי חריף בלבנון. המדינה נמצאת ללא נשיא מכהן, ולדברי אל-ראעי, המשך הוואקום השלטוני בעת מלחמה הוא "פשע נגד המדינה". הוא הביע חשש מיוחד מהשלכות העקירה ההמונית של תושבי הדרום על המרקם העדתי בלבנון, וקרא לכל הפלגים להימנע מניצול המצב לשינוי המאזן הדמוגרפי במדינה.
בנוסף, הפטריארך התייחס גם לסוגיית ההגירה הגוברת מלבנון, המשפיעה על כל העדות. הוא קרא לתושבים שנאלצו להגר "לשמור על רכושם בלבנון ולא למהר למכור אותו", והדגיש כי פתרון אמיתי למשבר יתאפשר רק באמצעות רפורמות מקיפות ושיקום מוסדות המדינה.
הפטריארך המארוני בשארה אל-ראעי עומד בראש הכנסייה המארונית בלבנון מאז 2011, והוא המנהיג הרוחני של העדה הנוצרית הגדולה במדינה. מעמדו נחשב משמעותי לא רק בהיבט הדתי אלא גם בזירה הפוליטית הלבנונית. בעבר נקט אל-ראעי בקו זהיר יחסית מול חיזבאללה, אך מאז משבר 2019 והתמוטטות הכלכלה הלבנונית, הוא החריף את הביקורת נגד הארגון. ב-2020 יצא בקריאה היסטורית להכריז על "ניטרליות" לבנון - מהלך שנתפס כמכוון נגד מעורבות חיזבאללה בסכסוכים אזוריים.
הופעתו הנוכחית על שער העיתון "נדאא אל-ווטן" המתחדש מסמלת את חזרתו של העיתון לזירה התקשורתית בלבנון. העיתון, שנחשב לבעל קו עצמאי, חוזר לפעילות בתקופה רגישה במיוחד בתולדות המדינה. דבריו החריפים בראיון זה נחשבים לביקורת המפורשת ביותר שהשמיע עד כה נגד חיזבאללה, וזוכים להד משמעותי בלבנון ובעולם הערבי.