עלי לארג'יאני היועץ של חמינאי , נכנס לפגישה עם ראש ממשלת לבנון בביירות. זאת לאחר שעיתון אל-אח'באר פרסם אתמול (חמישי) כי: "מפקד צבא האויב, הרצי הלוי, ניסה להתנער מהצהרתו של דברי שר הביטחון החדש, ישראל כץ, שהצהיר כי מטרת המלחמה היא פירוק חיזבאללה מנשקו".

בהמשך טען כי: "תגובתו הברורה של הלוי במסיבת העיתונאים שערך כץ בנוכחות הנהגת אזור הצפון של צבא האויב משקפת את הבלבול השולט באסטרטגיית האויב בחזית לבנון, שם מנסה ראש ממשלת ישראל להאריך את המלחמה ללא הגבלת זמן, על רקע הרצון המוחץ לערב את ארצות הברית במלחמותיה". 

עלי לארג'יאני היועץ של חמינאי , נכנס לפגישה עם ראש ממשלת לבנון בביירות (צילום: רשתות ערביות)
עלי לארג'יאני היועץ של חמינאי , נכנס לפגישה עם ראש ממשלת לבנון בביירות (צילום: רשתות ערביות)

עוד נכתב כי "מקורות יודעי דבר" ציינו כי ההדלפות מוושינגטון ותל אביב חושפות שישראל וארה"ב מנהלות משא ומתן משותף, בו ישראל מבקשת לקבל "התחייבויות אמריקאיות שיאשרו לה להפעיל אמצעים ביטחוניים וצבאיים בלבנון, כדי למנוע מחיזבאללה לחזור לדרום הליטני". בנוסף, לטענתם, ישראל דורשת שארה"ב תלחץ על כוחות יוניפי"ל שלא להחשיב את טיסות הסיור האוויריות של ישראל כהפרת החלטה 1701.

לבנון, כך דיווחו בעיתון, מביעה חוסר עניין בשיתוף פעולה עם ההדלפות הללו, ובמשא ומתן שנמצא בשליטה אמריקאית-ישראלית. בשיחות פנימיות שניהלו יושב ראש הפרלמנט נביה ברי, ראש הממשלה נג'יב מיקאטי והנהגת חיזבאללה, גובשו עקרונות ברורים שנמסרו לצד האמריקאי. העקרונות המרכזיים של לבנון הם העדיפות האינטרס הלבנוני - לבנון לא תיכנס לשום דיון שבו האינטרסים שלה משניים לאלה של ישראל, ובפרט לא תסכים לנהל משא ומתן עם ארה"ב בשם ישראל.

בנוסף, דרישה להפסקת אש מוחלטת - לבנון דורשת הפסקת אש מיידית וכוללת, ללא תנאים או הפסקות אש זמניות. בנוסף, היא דורשת נסיגה מיידית של כוחות ישראליים משטחה.

יישום החלטה 1701 - כל הסדר עתידי חייב להתבסס על החלטה 1701 של האומות המאוחדות, שנכנסה לתוקף לאחר מלחמת לבנון השנייה, ולפיה על ישראל להפסיק את ההפרות שלה לאורך הגבול.

החזרת פליטים לבנונים - לבנון דוחה כל ניסיון לקשר בין חזרת הפליטים הלבנונים לכפריהם לבין הסכמים פוליטיים או ביטחוניים. היא מצהירה כי שיקום הכפרים והעיירות בדרום יבוצע לאחר הפסקת האש, ולא יהיה שום קשר להסכמים עתידיים.

הגבלת פעולות צבאיות של ישראל - לבנון מסרבת למתן סמכויות ביטחוניות או צבאיות לארה"ב או לישראל בשטחה. היא גם לא תסכים לפיקוח על פעולותיה או להרחבת נוכחות צבאית זרה בשטחה.

בעיתון אל-אח'באר המקורב לחיזבאללה, ציינו לסיכום כי "הדרישות הללו מצביעות על עמידה נחושה מצד לבנון בהגנה על ריבונותה ונסיון למנוע מישראל וארה"ב להכתיב את תנאי המלחמה".

יחד עם זאת, בלבנון נשמעים גם קולות אחרים. על רקע המתיחות הגוברת בלבנון עולה דאגה חמורה נוספת בעולם הערבי ויש הטוענים כי ההנהגה של חיזבאללה נעלמה ומנהיגי הארגון אינם בקשר כלל עם הפעילים או עם גורמים בממשלה, מה שגורם לאי בהירות פוליטית.

בנוסף, ישנם הטוענים כי בממשלת לבנון ממשיכים להימנע מלהביע דעה ברורה וקוראים לממשלה לפעול בהתייעצות עם כל הגורמים הרלוונטיים ולהביע עמדה ברורה בנוגע לנושא הפסקת האש, ולקחת אחריות על כל ההשלכות האפשריות.