משרד החוץ קרא היום (ראשון) לישראלים השוהים ביוון להימנע מהגעה לאזור הנציגות הישראלית באתונה ואוניברסיטת אריסטו, וכן מאזור הקונסוליה האמריקנית בסלוניקי ולהצניע סממנים ישראלים ויהודיים. זאת בשל הפגנות חריגות שיתקיימו באזורים אלו, וחשש כי ישתתפו בה גורמים אנטי־ישראלים וכי יהיו בהן גילויי אלימות.

מדי שנה מתקיימות באתונה הפגנות שנוטות להיות אלימות ביום ה־17.11, על כן, יש להתרחק מאיזורי ההפגנות, שהם בשכונת אקסרכיה ובכיכר סינטאגמה. צירים מרכזיים יהיו סגורים לתנועה. בנובמבר 1973 התקיים מרד הסטודנטים של הפוליטכני, במהלכו סטודנטים הקימו תנועת מחאה, ויצאו נגד המשטר הצבאי. התקוממות הסטודנטים נמשכה ימים בודדים בלבד ודוכאה על ידי כוחות צבא ובאמצעות טנקים שפרצו את שערי האוניברסיטה ב־3 לפנות בוקר, 17 בנובמבר 1973. 24 אזרחים נרצחו על ידי כוחות החונטה הצבאית. מאז ועד היום, בתאריך זה מתקיימות באתונה הפגנות אנטי־ממשל שכאמור נוטות להיות אלימות.

יוון (צילום: אינג'אימג')
יוון (צילום: אינג'אימג')

ויקי סרקוב, ישראלית המתגוררת באתונה, סיפרה ל"מעריב": ״זה לא מפתיע, היום זה יום הפוליטכניון, יום ההתנגדות של הסטודנטים. כמו בכל שנה, מתקיימות הפגנות. עקב המצב בארץ, עלולים להצטרף אליהם פרו־פלסטינים, ומטעמי ביטחון רצוי להתרחק ממהומות בימים כאלה. יחד עם זאת, יש פריסה רחבה של כוחות בשל ההפגנות, ולא יתנו לזה לצאת משליטה. כישראלית, אני לא מרגישה פחד או חשש. אני מצניעה את המקור שלי רק אם אני חולפת על פני מהגרים, אף פעם לא מפני יוונים״.

שני ורנר שמתגוררת בעיר המשיכה: ״היום ה־17 לחודש הוא יום שבו מציינים ביוון את סיום השלטון הצבאי וחוגגים את הדמוקרטיה. זה יום שידוע בהפגנות ואירועים שליוונים יש זיקה חזקה לגביהם ולפעמים הם יוצאים משליטה. מבחינה אישית, אני גרה באזור שלא נמצא במרכז ולכן מעולם לא הרגשתי כאן מתחים כאלה או אחרים. היוונים מקסימים ומסבירי פנים ואני מקבלת מהם חיבוק מאד עוטף״.