מתקן צבאי בעיר פרצ'ין, הממוקמת כ-30 קילומטר מטהרן, הושמד במתקפה הישראלית האחרונה שאירעה בתאריך ה-25 באוקטובר, כך דיווח ברק רביד ב"וואלה!". ראש הממשלה נתניהו אישר בדיון שהתקיים ביום שני כי "יש מרכיב מסוים שנפגע בתקיפה הזאת" מנגד רפאל גרוסי, מנכ"ל סבא"א הכחיש.
על פי הדיווח, במהלך השנה האחרונה, התקיימה במקום פעילות מחקרית סודית, בנושא נשק גרעיני. את הדברים מסרו שלושה בכירים אמריקאים, בכיר ישראלי בהווה, ואחד אחר בעבר.
בדיון 40 חתימות במליאה, שהתקיים ביום שני, אמר נתניהו: "איראן יכולה להגיב בכל רגע, אבל לאיראן נשארה אופציה נוספת, שהיא התחמשות בגרעין, איראן זה איום קיומי עלינו ועל המזרח התיכון ואיום על השלום העולמי והאזורי. יש מרכיב מסוים שנפגע בתקיפה הזאת, אבל התוכנית עדיין לא סוכלה. במהלך המתקפה באוקטובר, פגענו ברכיב שקשור לתכנית הגרעין האירנית. אם לא יחוסל איום הגרעין לא עשינו כלום".
אולם, מנכ"ל סבא"א (IAEA), רפאל גרוסי התייחס לתקיפה האווירית הישראלית בפרצ'ין שבאיראן ואמר: "איננו מחשיבים זאת כמתקן גרעיני ואין לנו כל אינדיקציה להימצאות חומר גרעיני במקום". כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס.
בתוך כך, מדינות ה-E3 (גרמניה, בריטניה, צרפת) וארצות הברית צפויות להציג השבוע הצעת החלטה בדיון של מועצת הנגידים של הסוכנות לאנרגיה אטומית (סבא"א). מועצת הנגידים תקרא לחקירה ולדו"ח מפורט של מנכ"ל הסוכנות על הגרעין האיראני, כך לפי דיווח ב"כאן 11". דו"ח מפורט שכזה יאלץ את מנכ"ל הארגון רפאל גרוסי לקבוע באופן חד משמעי כי היו הפרות בתוכנית הגרעין האיראנית.
לפי דו"ח הסוכנות לאנרגיה אטומית איראן המשיכה לצבור אורניום מועשר במהלך השנה האחרונה. מאגר האורניום המועשר ברמה של 60% עלה ב-17.6 ק"ג ל-182.3 ק"ג. מאגר האורנים המועשר ברמה של 20% עלה ב-25.3 ק"ג ל-839.2 ק"ג. פי 32 ממגבלת הסכם הגרעין של 2015.
איראן מצידה מוכנה שלא להעלות את כמות האורניום המועשר לדרגת 60% מעבר למה שהשיגה, אך הכמות שבידה מספיקה לייצור של מספר פצצות. בשבוע שעבר, האיראנים ניסו להציע למנכ"ל סבא"א, גרוסי להכניס פקחים מומחים ולהגביל את מאגר האורניום המועשר ברמה של 60% שנמצא בידה - כצעד שנועד למנוע את ההחלטה הצפויה. בסופו של דבר, מדינות אירופה וארה"ב צפויות להניח את ההצעה על השולחן.
מקורות איראניים מסרו לרשת "לאל-מיאדין" הלבנונית: "אם מועצת הנגידים של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית תפרסם הצהרה נגד איראן, נגיב עליה מיד באמצעות צעדים גרעיניים". המקורות הוסיפו: "האמצעים כוללים שאיבת גז לצנטריפוגות והפעלת צנטריפוגות מתקדמות שאיראן התקינה בעבר במתקנים גרעיניים. מנגד הבהירו כי איראן לא תעזוב את שולחן הדיאלוג ומוכנה לחדש את המשא ומתן "אם הצד השני יראה את הרצון הדרוש לנהל משא ומתן יעיל".