נינו אבסדזה, פרשנית בכירה לענייני רוסיה וחברת כנסת לשעבר, התראיינה לרדיו 103FM ודיברה על סוגיות פוליטיות הנוגעות למלחמת אוקראינה-רוסיה, ועל האפשרויות לסיום הסכסוך.
אבסדזה מציעה השוואה בין המשבר הנוכחי באוקראינה לבין משבר הטילים בקובה מ-1962. לדבריה, בעוד שב-1962 ארה"ב התנגדו נחרצות להימצאות טילים סובייטיים ליד גבולה, כיום רוסיה לא רוצה לראות טילים אמריקאיים על אדמת אוקראינה. "כמו שנשיא ארה"ב קנדי, בצדק רב מבחינתו, לא רצה לראות טילים רוסים לידו, היום פוטין לא רוצה לראות טילים אמריקאיים באוקראינה או בתוך רוסיה", היא מסבירה.
אבסדזה מדגישה כי אוקראינה כיום היא שחקן עצמאי שמבקש להצטרף לנאט"ו ולראות את רוסיה נענשת על מעשיה, דבר שמקשה על פתרון מהיר של הסכסוך: "זה אומר שכעת זה הסיכוי האחרון של זלנסקי להזכיר לעולם שיש כאן מלחמה, וזה הזמן לעזור ולא לשכוח שאוקראינה קיימת. יש לה שטחים שרוסיה כבשה, היא רוצה להיות חברה בנאט"ו, היא רוצה לראות שמענישים את רוסיה, וזה לא יקרה כל כך מהר".
"במאה ה-21 אתה לא יכול להיות לבד, נקודה. הוא יודע איך לשחק, וכעת הוא משחק "תחזיקו אותי" עם הרפרובליקנים ועם הדמוקרטים, וזה מה שהוא עושה", היא מסבירה לגבי עמדת פוטין.
אבסדזה טוענת כי פוטין משחק היטב את הקטיעה בין המעצמות: "מה רוסיה עשתה 300 שנה? בנתה לעצמה רצועת ביטחון בינה לבין המערב הקולקטיבי". לדבריה, פוטין לא רק מתנגד להצטרפות אוקראינה לנאט"ו, אלא הוא מציב את האיום הגרעיני אם המערב יעמוד בדרכו. "אם באמת וחלילה זה יגיע למימוש האיום הגרעיני שהוא משגר, אפילו טראמפ לא יצליח לסיים מהר את המלחמה הזאת, ובטח שלא לטובתה של רוסיה", היא מזהירה.
אבסדזה מציינת כי המשמעות העמוקה של המלחמה היא לא רק ברמה המקומית, אלא גם במאבק רחב יותר בין רוסיה למערב, בו אוקראינה היא המקום שבו מתנהל הקרב. "המלחמה הזאת פרצה בתקופה של ביידן בבית הלבן, והכוונות של האמריקנים היו מצוינות – לעזור למדינה קטנה יחסית לרוסיה, צעירה יותר, חלשה יותר, לעזור לדמוקרטיה חדשה במרחב הפוסט סובייטי".
"הצטרפותה של צפון קוריאה למלחמה במחוז קורסק, שנכבש על ידי אוקראינה בקיץ האחרון, חושפת ממד נוסף במאבק שמתרחש בין רוסיה למערב", מסבירה אבסדזה, "במקביל, עולה בהדרגה התובנה כי סיום הסכסוך צפוי להיות תלוי בהסכם בין שתי המעצמות הגדולות – רוסיה וארה"ב".
היא מדגישה כי כיום, המלחמה שמנהלת רוסיה נגד אוקראינה לא רק שגובה מחירים כבדים מהתושבים האוקראינים, אלא גם ממחישה את המאבק הרחב בין המעצמות. רוסיה נאבקת למנוע את הצטרפותה של אוקראינה לברית נאט"ו ובמקביל, שואפת להחזיר את חצי האי קרים, שנמצא בשטחה מאז 2024.
על זלנסקי אמרה: "הבחור המדהים הזה שהפך לילד של כל העולם, לפני שש-שבע שנים היה סטנדאפיסט, שחקן, מפיק, ומצא את עצמו די מהר כמעט במלחמת העולם השלישית".
לסיום אמרה: "זו מלחמה בלב אירופה, במלחמה הזאת של קג"ביסט נגד סטנדאפיסט הוא עדין מנצח, ומיום ליום זה נהיה הרבה יותר קשה. לפני שלוש שנים ביידן הציע להוציא אותו מאוקריאנה ולהביא אותו לארה"ב. זלנסקי ענה לו: 'אני לא צריך טרמפ, אני צריך נשק'".