ד"ר נופל דאו, מנהל המכון הגיאופוליטי למזרח התיכון וצפון אפריקה שוחח בערוץ אל חדת' הסעודי אודות המצב הפוליטי בלבנון, במיוחד בנוגע להשפעת חיזבאללה והמצב הבינלאומי. המומחה נשאל על הסיכוי לשבור את המבוי הסתום הפוליטי בלבנון, בעקבות דיווחים מ-Axios לפיהם חיזבאללה נמצא במצבו החלש ביותר מזה שנים, והאם זהו הזמן לפתח הזדמנות לשנות את המצב.
ד"ר נופל מתאר את המצב הפוליטי בלבנון כהזדמנות לבנייה מחדש של המוסדות החוקתיים ולשחזור הסמכויות במדינה, אך מציין את חששו מכך שחיזבאללה ינסה לכפות את עמדותיו על העם הלבנוני, כפי שעשה במלחמות קודמות (2006 ו-2008). הוא מציין כי למרות תבוסתו הצבאית במלחמה האחרונה, חיזבאללה מנסה להציג את עצמו כמנצח ולהשפיע על המערכת הפוליטית.
ד"ר עידו זלקוביץ', ראש התכנית ללימודי המזרח התיכון במכללה האקדמית עמק יזרעאל, התייחס לתגובות בעולם הערבי להפסקת האש שהוכרזה ביום שלישי בלילה. לדבריו, מהבוקר שלמחרת, הופצו ברשתות החברתיות תמונות וסרטונים, שרבים מהם מבוימים, בהם אנשי חיזבאללה נראים באזורים שאליהם לא הגיע צה"ל קרקעית. בסרטונים אלו הם מביעים שמחה על ההריסות וחרבות הבתים, בעוד הם מחייכים - סצנות שהוא רואה כ"ניסיון לתיאטרון אבסורד" המוכר מהמזרח התיכון.
החשש הזה מצטרף לקולות נוספים ברחבי העולם, המביעים דאגה בנוגע לניסיונות השיקום של לבנון לאחר המלחמה. דייויד איגנשיוס, עיתונאי וסופר בכיר בארצות הברית, ציין ביום שלאחר הפסקת האש: "לאחר חודשים ארוכים של משא ומתן מורכב על השלום במזרח התיכון, הצליח ממשל ביידן לתווך הפסקת אש בלבנון, שתספק למדינה המוכה הזדמנות חסרת תקדים בשנים האחרונות לשוב ולשלוט על ריבונותה על שטחה – ואולי אף תפתח את הדלת להישגים דיפלומטיים רחבים יותר באזור".
על רקע קולות אלו, המתיחות בגבול הצפון נמשכת ללא הפוגה, למרות ההצהרה על הסכם הפסקת האש. אתמול, דיווחו תושבי אצבע הגליל על ירי ארטילרי מתמשך לעבר שטח לבנון, כאשר מדרום לבנון נמסר על תקיפות צה"ל בשורת יישובים, ביניהם אל-חיאם, א-טייבה, מרג'-עיון ורמיש, זאת כאמור, לאחר כיומיים בלבד מהרגע שבו נכנס לתוקפו ההסכם, דבר המחמיר את החששות לגבי האפשרות לשיקום פוליטי ויציבות בלבנון.
הד"ר מוסיף כי יש סיכון בכך שחיזבאללה ינסה לעקוף את החוקה הלבנונית על מנת לשנות את המציאות הפוליטית, ומדגיש את הצורך בזהירות בתקופה זו. הוא מסביר את עמדת חיזבאללה לנגד השיחה עם נביה ברי, יו"ר הפרלמנט הלבנוני, וראש הממשלה נג'יב מיקאטי, אשר דיברו על הצורך לפתוח דף חדש בלבנון.
בהמשך, נדונה הצעה פוליטית שמבוססת על מינוי נשיא חדש, כאשר המטרה היא להחזיר את לבנון למסלול של חוקה, חוק ופיתוח כלכלי, פוליטי ואסטרטגי, ולהחזיר אותה למערכת העולמית, לאחר שהיא הצטרפה להשפעה האיראנית באזור.