האקרים פרצו למחשב של משרד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כך פורסם היום (ראשון) בערוץ 10. מדובר במחשב נייד שלא הכיל חומר מסווג ולכן לא נגרם נזק לביטחון המדינה. בבדיקה לא נמצאו מחשבים נוספים ש"נדבקו" בתכנה. מחשב זה מצטרף לרשימה של גופים שהותקפו בגופים שונים, בין היתר בעיריות רחובות, ההסתדרות הרפואית, רשות המים ורשות החשמל וגם חברות כמו אמדוקס ויס פלאנט, מדובר באלפי אזרחים ישראלים.



הדיווח על הפריצה למחשב השייך למשרד ראש הממשלה מתרחש כשלושה שבועות לאחר שהודיעו באגף התקשוב בצה"ל כי מקימים בימים אלה צוותי הגנת סייבר שצפויים בתוך שנה להפוך ל"כיפת הברזל" הרשתית של מדינת ישראל. גורם בכיר באגף התקשוב אמר בחודש שעבר כי "אנחנו עושים הערכות מצב כל חצי שנה. בתרחישי הייחוס שלנו אנחנו מעריכים כי יש סבירות נמוכה לקיום של מהלכים התקפיים. לצד זה אנחנו נראה הרחבה מאוד משמעותית מכל העולם לאיסוף מידע על ישראל" הסביר הגורם.




האתגר - להגן על המידע



"גם העולם הערבי, והעולם בכלל רוצה לדעת מה קורה כאן אצלנו. בסוף כל הסודות נמצאים בתוך המחשבים. האתגר הוא להגן על מידע שהאויב יכול להפיק ממנו יכולות הגנה על עצמו" הסביר הגורם. כחלק מההכנות למתקפת סייבר על ישראל, מסביר הגורם הבכיר כי בצה"ל הקימו צוותי עבודה המורכבים מלוחמי סייבר בסדיר ובמילואים, שתפקידם יהיה להגן על המערכות בצה"ל ובמידה הצורך גם על מערכות אזרחיות.



הגורם הבכיר סיפר על מספר מקרים בהם התרחשו מתקפות סייבר על ישראל, אחת מהן כמה ימים לאחר חיסולו של סמיר קונטאר, המיוחס לישראל על פי פרסומים זרים. "הייתה התקפה קטנה על אתר האינטרנט של חיל האוויר" סיפר הגורם. "הם שיבשו את האתר והעלו חומרים מגוחכים כמו תמונות של מפקד חיל האוויר עם שפם של היטלר" הוא סיפר. "זיהינו את המתקפה של כמה ילדים שקראו לעצמם ארגון "קלמון". זה אומנם לא אירוע משמעותי שגורם נזק אבל זה לא צריך לקרות".