שוב בעין הסערה: חמש משפחות נפגעי טרור ישראלים-אמריקאים תובעות את פייסבוק על סך יותר ממיליארד דולר בגין רצח יקיריהם בעקבות ההסתה ברשת החברתית שלטענתם קדמה לפיגועים. התביעה הוגשה היום (שני) תחת החוק למלחמה בטרור בארה"ב על ידי ארגון 'שורת הדין' נגד ענקית המדיה החברתית על כך שהיא מספקת ביודעין את שירותיה לבכירי חמאס ובכך מפרים את החוק נגד טרור בארה"ב.
המשפחות תובעות למעלה ממיליארד דולר כפיצויי נזיקין מהחברה השוכנת בקליפורניה. על-פי החוק בארה"ב, שנחקק בשנת 1992, נאסר על עסקים אמריקניים לסייע לארגוני טרור ומנהיגיהם בכל אספקה חומרית, כולל שירותים.
התביעה, אשר הוגשה בבית משפט פדרלי בניו יורק, דורשת תשלום פיצויים למשפחות קורבנות אמריקאים של חמישה פיגועים שונים, שאירעו בין יוני 2014 למרץ 2016. כל הפיגועים הללו בוצעו על ידי חמאס, המוכר במדינות העולם המערבי כארגון טרור. בין הנפגעים בתביעה ,משפחותיהם של נפתלי פרנקל ז"ל שנחטף ונרצח בגוש עציון לפני כשנתיים וחיה זיסל בראון ז"ל - תינוקת בת שלושה חודשים שנרצחה בפיגוע דריסה בירושלים.
התביעה כוללת דוגמאות רבות המלמדות על השימוש הרב שארגון חמאס עושה בפלטפורמת הפייסבוק לטובת פעילות הטרור שלו, כולל ביצוע פיגועים. על-פי כתב התביעה, "פייסבוק ממלאת תפקיד קריטי באפשרות חמאס לבצע את פעילות הטרור שלו. החמאס משתמש בפייסבוק ככלי לפעילות הטרור שלו".
לדבריה של ניצנה דרשן-לייטנר, יו"ר ארגון 'שורת הדין': "תביעה זו אינה אמורה להפתיע את פייסבוק, שסיפקה ומספקת פלטפורמה כמדיה חברתית, ביודעין, לארגון החמאס, למנהיגיו, ולארגונים המסונפים אליו. פייסבוק חייבת לתת דין וחשבון על תפקידה בקידום פעילות הטרור של חמאס, כולל הפיגועים בהם נפצעו ונהרגו הקרבנות בתביעה הנוכחית. איסמעיל הנייה אינו רשאי לפתוח חשבון בנק אמריקני, לבצע קניות ב'אמאזון', או להשתמש במכשיר סלולרי אמריקני. איכשהו, בפייסבוק עדיין מאמינים כי הם יוכלו לספק לו ולחבריו הטרוריסטים שירותי מדיה חברתית". "רשתות חברתיות", היא מוסיפה, "הפכו רכיב חיוני לטרור הבינלאומי, ממש כמו רובים, פצצות וכסף".
כזכור, לפני כשבוע וחצי התראיין השר לביטחון פנים גלעד ארדן לתוכנית 'פגוש את העיתונות' והאשים את מארק צוקרברג, מנכ"ל פייסבוק, בכך ש"חלק מדם הנרצחים בפיגועים על ידיו", בכך יצר סערה גדולה סביב האמירה וההאשמות.