בתוך כך, צוות היועצים המשפטיים של טראמפ הודיע הלילה כי הנשיא הגיש תשובות בכתב לשאלות של החוקר המיוחד רוברט מולר, החוקר את מעורבותה של רוסיה בבחירות לנשיאות שהתקיימו בשנת 2016. נכון לעכשיו, לא ידוע מה נכתב בתשובות שנשלחו מהבית הלבן למשרדו של החוקר המיוחד. מסקנות החקירה צפויות להתפרסם בקרוב.
עורך דינו של טראמפ, רודי ג'וליאני, מסר כי "הרבה שאלות שנשאל הנשיא הן מעבר לחקירה לגיטימית", אך הוסיף כי טראמפ "שיתף פעולה באופן חסר תקדים". עוד אמר ג'וליאני, כי הממשל סיפק למשרד החוקר המיוחד כ-30 עדים ו-1.4 מיליון מסמכים. "כעת גם הנשיא הגיש את התשובות שלו. הגיע הזמן לסיים את החקירה", אמר.
עורך דין אחר של הנשיא, ג'יי סקלאו, אמר כי "הנשיא ענה בכתב על השאלות של החוקר המיוחד. השאלות שהוצגו עסקו בסוגיות הנוגעות לחלק של החקירה הקשור למעורבותה של רוסיה".
בין צוות היועצים של טראמפ ובין משרדו של החוקר המיוחד התנהלו מגעים במשך למעלה מחצי שנה באשר לאופן בו ישיב הנשיא לשאלותיו של מולר. בזמן שמולר רצה לראיין את הנשיא בארבע עיניים, צוותו של טראמפ עמד על כך שהתשובות יינתנו בכתב. שאלותיו של התובע המיוחד נסובו בעיקר סביב התיאום בין אנשי הקמפיין של טראמפ ובין בכירים רוסים, ולא בחשד לשיבוש חקירה. לא ברור האם אחרי מסירת התשובות תגיע החקירה לסיומה או שמולר יבקש הבהרות נוספות גם בנושא כאמור.
לפני חמישה ימים אמר טראמפ בשיחה עם עיתונאים בחדר הסגלגל כי כתב "בקלות" תשובות לשאלות של מולר. הוא אמר כי "לא זומנתי לחקירה במועד מסוים והתשובות עדיין לא הוגשו" והדגיש כי עשה זאת בעצמו, ללא מעורבות או סיוע של עורך דינו. טראמפ הכחיש כי שורת ציוצים שכתב בתקופה האחרונה, וכללו בין היתר איומים מרומזים על החוקר וצוותו, התבססו על חששות מפני מה שעלול לעלות בחקירה.
כזכור, מספר דיונים בבתי המשפט בארצות הברית צפויים להתקיים בתקופה הקרובה, בנושא החקירה, וכן צפויים להינתן גזרי דין עבור מספר מעורבים. התובע המיוחד החוקר את הפרשה, צפוי לצאת מחוזק מאוד מתוצאות בחירות אמצע הקדנציה, שכן הרוב הדמוקרטי שהושג, יאפשר למנוע עיכובים ושיבושים בחקירה מצד הבית הלבן. במפלגה הדמוקרטית הסבירו כי הם מוכנים לפעול גם במידה והחקירה תתארך מעל למצופה וכן במידה וטראמפ ינסה לפטר את מולר או לפגוע בעבודתו באמצעות שינויים במשרד המשפטים. לא פעם דווח כי טראמפ מתכנן לפטר את מולר, או להעבירו מתפקידו.
מנהיגת המיעוט בבית הנבחרים, ננסי פלוסי, התחייבה כי המסמכים של מולר שמורים היטב וכי כל החקירה מתועדת. על פי הדיווחים, היא תדאג לקיים שימוע העמדה לדין לנשיא במידה ויפגע במולר. עוד נכתב בפרסום, כי במידה והנשיא יורה להפסיק את החקירה מסיבה כלשהי, או יזיז מתפקידם בכירים הקשורים אליה, גורמים דמוקרטים צפויים לזמן את מולר לגבעת הקפיטול, במטרה למסור עדות שתשודר בטלוויזיה הארצית.
כמו כן, סגן נשיא ועדת המודיעין של בית הנבחרים, אדם שיף, אמר כי בכוונתו לפתוח מחדש חלק מהחקירה בפרשת רוסיה-גייט, זאת באמצעות רשימה של כ-70 אנשים, ארגונים וחברות שהרפובליקנים טענו כי לא הצליחו לבחון כראוי. הוא הוסיף כי "כעת לדמוקרטים יש הזדמנות לעשות מה שהרפובליקנים סירבו - להגן על מולר".