ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי פנתה הלילה (ראשון) לציבור במדינתה במכתב פתוח, ביקשה מהם לגבות את הסכם הברקזיט, כדי "להביא לפיוס עבור המדינה כולה". היא כתבה: "הפכתי לראש הממשלה לאחר שהצבעתי בעד עזיבת האיחוד האירופי. מהיום הראשון בתפקיד, ידעתי שיש לי משימה ברורה שעלי למלא בשבילכם - לכבד את התוצאה של משאל העם, ולהבטיח עתיד בהיר יותר עבור המדינה, זאת באמצעות הסכם ברקזיט טוב עם אירופה".

"במהלך המשא ומתן הארוך והמורכב שמתקיים מזה כשנה וחצי, מעולם לא איבדתי את החובה הזו. היום אני נמצאת בבריסל עם מנהיגי 27 המדינות באיחוד האירופי, כדי שאלה שיאשרו את ההסכם. מדובר בהסכם שהוא אינטרס לאומי בריטי, הוא חייב לציין את הקו שבו נניח בצד את התווית של 'לעזוב' ו'להישאר'. נשיב את הגבולות שלנו בחזרה, על ידי עצירת מעבר חופשי של אנשים. במקום מערכת הגירה המבוססת על המקום שממנו הגיע האדם, נבנה מערכת המבוססת על הכישורים של האדם".
"מכיוון שחברינו האירופיים יהיו תמיד בעלי בריתנו במאבק בטרור ובפשע המאורגן, העסקה תבטיח כי שיתוך הפעולה היבטחוני יימשך, כדי שנוכל לשמור על ביטחוננו. אני נחושה כבר מיומי הראשון כראש ממשלת בריטניה להעביר הסכם ברקזיט שיטיב עבור כלל חלקי המדינה - אנגליה, סקוטלנד, ויילס וצפון אירלנד, וכן עבור שטחים שלנו מחוץ למדינה כמו גיברלטר ושטחי חסות של הכתר הבריטי".

אחרי שראש ממשלת אירלנד, ליאו ורדקר, הביע שביעות רצון לגבי ההסדרים הנוגעים לצפון אירלנד (ובמיוחד אי־הקמתו של גבול קשיח), איים ראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ס, להטיל וטו אם לא יובהר במסמך שמעמדה של גיברלטר ייקבע בשיחות ישירות בין ארצו לבין בריטניה. מאחר שראשי האיחוד מעוניינים שההסכם יאושר וכי האחריות על כישלונו לא תיפול עליהם, סביר להניח שיימצא פתרון שיאפשר לסנצ'ס להצביע בעד הטיוטה ובכך לתת רוח גבית נוספת למיי.אלא שרק לאחר מכן יגיע המבחן האמיתי של מיי, כאשר תביא את טיוטת ההסכם להצבעה מכריעה בפרלמנט, ככל הנראה במהלך השבועיים הראשונים של דצמבר, עוד לפני חופשת חג המולד וסוף השנה. וזה לא הולך להיות פשוט בכלל.