בהיעדר משא ומתן ישיר על החזרה להסכם הגרעין, השיח בין הממשל האמריקאי לאיראן מתקיים באמצעי התקשורת. היוזמות בשלב זה באות בעיקר מצד ארה"ב – לאחר שאיראן חתמה על הסכם כלכלי־צבאי עם סין. האתר האמריקאי פוליטיקו דיווח כי ארה"ב תציע לאיראן הצעה חדשה במטרה לשבור את הקיפאון ולהיכנס למשא ומתן ישיר: איראן תתבקש לעצור חלק מפעילותה הגרעינית, ולהפחית את העשרת האורניום לרמה של 20%, ובתמורה יקלו האמריקאים בחלק מהסנקציות. אחד הגורמים ששוחחו עם האתר הדגיש כי פרטי ההצעה החדשה עדיין מתגבשים.
הגורמים אמרו כי מטרת ההצעה היא להוביל לפריצת דרך בשיחות עם איראן כבר השבוע, ואחד מהם הוסיף כי "מטרת ההצעה היא ניסיון להביא לתחילתו של שיח בין הצדדים". בכיר בממשל ג'ו ביידן סירב להתייחס לפרטי המגעים, אך הסכים לומר כי "הודענו שאנחנו מוכנים לחזרה הדדית להסכם. היינו פתוחים גם לשיחות עם השותפים הבינלאומיים שלנו על הדרך הטובה ביותר להשיג את החזרה הזו, כולל באמצעות סדרת צעדים ראשונים והדדיים".
אלא שהתשובה האיראנית הגיעה במהירות. גורם איראני בכיר שצוטט ברשת טי וי פרס אמר שאיראן לא תפחית את העשרת האורניום ל־20% ולא תבצע שום שינוי בפעילותה הגרעינית לפני שיוסרו כל הסנקציות נגדה. הגורם הוסיף ואיים כי טהרן תצמצם אפילו עוד יותר את התחייבויותיה בהסכם הגרעין אם ארה"ב לא תסיר מיד את כל הסנקציות נגדה. "ממשל ביידן מאבד זמן", הזהיר הגורם הבכיר.
כעת חוששים בארה"ב ובאירופה כי אם לא תהיה פריצת דרך משמעותית במגעים בזמן הקרוב, ייתכן שכבר לא ניתן יהיה להציל את ההסכם. זאת משום שאיראן עומדת להיכנס למערכת הבחירות לנשיאות שיתקיימו ביוני. דריק קימבול, מנכ"ל מכון המחקר "איגוד בקרת נשק", שעוקב מקרוב אחרי המו"מ מול איראן, העריך כי "כעת זה הזמן המכריע למנוע הסלמה של המצב. איראן עומדת להוציא לפועל הפרות נוספות של ההסכם בשבועות הקרובים".