המהומות והמחאות באיראן, בעקבות הריגתה של הצעירה מהסא אמיני מידיהם של "משטרת המוסר", לא מפסיקות לרגע. הבוקר (רביעי) שוחח המזרחן פרופ' אייל זיסר עם יואב מינץ ב-104.5FM על מנת להתייחס להשפעה המחאה על המשטר וטען: "הבעיה של המשטר האיראני היא שאין מנהיג אופוזיציה ספונטני. לא ידוע באיזו עיר המחאה מחר וקשה להתמודד".
בפתח דבריו טען פרופ' זיסר כי "למחאות יש תמיד טריגר וכאן יש את מותה של אשה צעירה בידי משטרת המוסר בטהרן בגלל שלא כיסתה את ראשה, אבל ברור שיש כאן משהו הרבה יותר עמוק וזה חוסר שביעות רצון בקרב של חלקים גדולים של הציבור האיראני. המילה חוסר שביעות רצון, זה אנדרסטיימנט. זו התנגדות הולכת ומעמיקה לדרכו של המשטר, בקרב חלקים חשובים. אולי לא הרוב, אולי לא מי שבכוחו להביא לשינוי המיוחל אבל חלקים חשובים. אנחנו רואים בערים הגדולות שזה הופך להיות מוקד ההתנגדות למשטר, האנשים לא מהססים לצאת שוב ושוב לרחובות, איך הם מתעמתים עם כוחות הביטחון. אנחנו רואים את המספרים, 76 הרוגים והיד עוד נטויה. כלומר הם מוכנים למות".
לטענתו של המזרחן, המחאה היא כלל ארצית: "זו תופעה של הערים הגדולות, של המעמד הגבוה, של צעירים משכילים בערים הגדולות. זו עוד לא מחאה עממית המונית, ועוד לא התפשט לאזורים אחרים, לכן מבחינות מסוימות המשטר יכול להיות רגוע. זה עוד לא איום של ממש אבל מקור לדאגה ומקור למבוכה".
עם זאת, הוא סייג את דבריו וציין כי "המשטר לא יכול לעשות מה שהוא רוצה. זה משטר שיש לו מוקדי תמיכה חשובים שהוא לא רוצה לאבד אותם. אם העם האיראני ייצא כולו במסות נגד המשטר, אתה לא יכול להרוג את העם כולו וגם החיילים בסופו של דבר יחשבו פעמיים. הבעיה של המשטרה זה לא שיש מנהיג אופוזיציה שאתה עוצר אותו, בזה גמרת את המחאה. זו מחאה ספונטנית. הוא לא יודע באיזה עיר מחר, באיזה רחוב ומי יהיו המפגינים. אלה מחאות ספונטניות של צעירים שיוצאים לרחובות ולכן קשה להתמודד נגד דבר שכזה. המשטרה זהירה כדי לא למתוח את החבל יותר מדי. 76 הרוגים, זה יכול להגיע גם למאות והוא לא רוצה להגיע למצב כזה. זה לא טוב לשם שלו בתוך איראן".
"איראן היא לא דמוקרטיה, אבל עדיין יש להם אינטרנט ורשתות חברתיות. אי אפשר להסתיר יותר את מה שקורה ברחוב. אנחנו מקבלים אינדיקציה למה שקורה ובחלק גדול, אשר למפות את המחאה והיא לא בעיר או שתיים, אלא כמעט בכל הערים הגדולות".
לדבריו, המחאה לא בהכרח תצליח כי "האוכלוסייה באיראן ברובה אוכלוסייה כפרית נחשלת ששם יש תמיכה מלאה במשטר. הם אינם נגד המשטר. קח מדינה שכנה כמו אפגניסטן, שם משטר חדש של הטאליבאן גם אוסר על בנות לימודים בבית ספר. כלומר ככל שהאוכלוסיה יותר מסורתית ונחשלת זה פחות משמעותי".
בסיום דבריו הוא בכל זאת טען כי הולך להתרחש שינוי במשטר באיראן, גם אם לא בקרוב: "כל מי שמכיר את האיראן או למד את איראן יודע: השינוי יבוא! היום, מחר, או בעוד 10 שנים, איש אינו יודע. זה כמו לחזות את התנהגותו של אדם, לחזות את התנהגותו של עם. אנחנו מומחים לעבר ולא מומחים לעתיד וגם לא מומחים לתחושות הבטן של האיראנים".