ערוץ CNN בערבית פרסם הערב (חמישי) את תיעוד הנזק שנגרם למכלית הנפט בבעלות ישראלית חלקית במפרץ עומאן, שהותקפה על פי הדיווחים, ממל"ט חמוש איראני. לפי התמונות, נראה חור בדופן מכלית הנפט Pacific Zircon, וכן תמונה נוספת של שרידי המל"ט. גורמים ישראלים ואמריקאים שלחו אצבע מאשימה לכיוונה של איראן, והצהירו כי "התקיפה בוצעה על ידי מל"ט חמוש מסוג שאהד-136, שמשמש גם את הצבא הרוסי במלחמה באוקראינה".
בתוך כך, היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן, הצהיר כי "הספינה עברה במים הבינלאומיים מול חופי עומאן, ולאחר סקירה, אנו סבורים שאיראן ביצעה את התקיפה באמצעות מל"ט. המל"ט משומש באופן ישיר על ידי הצבא האיראני וגם באמצעות סוכניה ברחבי המזרח התיכון ורוסיה, בשדה הקרב באוקראינה".
CNN publishes images of the damage caused to the Israeli-owned Pacific Zircon oil tanker that was struck by an Iranian Shahed-136 drone off the coast of Oman on Tuesday night. pic.twitter.com/JS7aMlQccw
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 17, 2022
גורם ישראלי הצהיר אמש כי איראן עומדת מאחורי המתקפה על מכלית הנפט מול חופי עומאן, כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס. מוקדם יותר, כלי תקשורת בארה"ב דיווחו כי מל"ט שנשא פצצה פגע במכלית, שאחד מבעליה הוא המיליארדר הישראלי עידן עופר.
גורמים ישראלים מסרו בנוסף כי הניסיון להציג את התקיפה כקשורה לישראל שגוי. לא מדובר במיכלית בבעלות ישראלית והקשר לחברה שבבעלותה המיכלית הוא קטן מאוד. על פי הגורמים, "מדובר באירוע נוסף שמוכיח כי איראן פועלת כיצואנית טרור עולמית. מדובר באותו סוג כטב"מ איראני שמשמש את הרוסים במלחמה מול אוקראינה. זו פעם נוספת שאיראן פוגעת בחופש השיט העולמי. איראן מפירה את הביטחון במפרץ ומערערת, על הדרך, את היציבות בתקופת המונדיאל. האירוע בא, בין היתר, להסיט את הקשב מניסיון הפגיעה שנכשל באיש עסקים ישראלי בגיאורגיה".
במקביל, העיתון האיראני נורניוז האשים את ישראל במתקפת מכליות הנפט מול חופי עומאן, וטען "תחרויות אזוריות ומשבר הקמת הממשלה בישראל, הובילו לתקיפת מכלית הנפט בים עומאן במטרה לערב את קטאר ואיראן".
כזכור, בחודש יולי של השנה שעברה, דיווח משרד ההגנה הבריטי כי ספינה בבעלות ישראלית הותקפה במפרץ עומאן. המשרד לא מסר פרטים נוספים, פרט לכך שהאירוע התרחש ליד האי עומני, 300 ק"מ מהבירה מוסקט. מדובר בספינה בבעלות יפנית, שמנוהלת על ידי חברת זודיאק הבריטית בבעלות אייל עופר.
מוקדם יותר באותו חודש, ספינה משא, שבעבר הייתה בבעלות ישראלית, עלתה באש בצפון האוקיינוס ההודי לאחר ש"נשק בלתי ידוע" פגע בה, זאת לאחר שעגנה בנמל ג'דה שבסעודיה והייתה בדרכה לכיוון חופי איחוד האמירויות, כך דווח באתר החדשות הלבנוני "אלמיאדין", המקורב לארגון הטרור חיזבאללה.
בנוסף, במרץ של אותה השנה, אוניית משא הנמצאת בבעלות ישראלית חלקית נפגעה מטיל איראני. האונייה הייתה בדרכה מטנזניה להודו, והיא נפגעה מהטיל כשעברה בים הערבי, סמוך לתימן. מערכת הביטחון עודכנה על האירוע, במסגרתו נגרמה לאונייה פגיעה קלה. בעלי החברה, שהמטה שלה ממוקם בחיפה, עודכנו באירוע וההחלטה שהתקבלה היא שהאונייה תמשיך לשוט בנתיב להודו.