לאחר צמצום ההגבלות: ארצות הברית הביעה היום (שלישי) דאגה מכך שסין לא תוכל להתמודד עם התפרצות נגיף הקורונה הנוכחית, מתוך חשש לכלכלה הסינית. על פי דובר מחלקת המדינה נד פרייס: "זה לא רק טוב לסין להיות בעמדה חזקה מול הקורונה, אלא לעולם כולו".

אל תזרקו את המסכות: נגיף חדש הדומה לקורונה התגלה בעטלפים בסין

הודעתו מגיעה בעוד סין רשמה עלייה במקרי המוות במדינה כתוצאה מנגיף הקורונה. נראה כי עיקר המקרים אינם מדווחים בתקשורת הממשלתית, אלא ברשתות החברתיות, מה שמוסיף לספקולציה שגורמי הממשלה מסתירים את ההשפעה המלאה של המעבר הקיצוני של המדינה מאפס מאומתים לנגיף.

על פי הדיווחים ברשת החברתית Weibo, מהביי בצפון ועד גואנגדונג בדרום מתאספים תורים ארוכים מהרגיל בבתי הקברות ובמשרפות. הדיווחים מצביעים על גל ההרוגים שעד כה התרכז בבירת בייג'ין - למרות שבימים האחרונים פורסמו בה באופן רשמי שבעה מקרי מוות.

בואו לשדרג את האנגלית שלכם: לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

התפרצות קורונה בסין (צילום: רויטרס)
התפרצות קורונה בסין (צילום: רויטרס)

החזרה הפתאומית והלא מוכנה של סין אל המגפה עלולה להוביל למעל מיליון מקרי מוות, כך עולה ממחקר חדש, בעוד המדינה מתכוננת לגל חסר תקדים של נדבקים שמתפשט מהערים הגדולות לאזורים הכפריים. 

זאת, לאחר שבמשך כמעט שלוש שנים, ממשלת סין השתמשה בסגרים קפדניים, בדיקות המוניות ובאיתור מגע קפדני לבלום את התפשטות הנגיף. אסטרטגיה יקרה שכזכור נזנחה מוקדם יותר החודש בעקבות ריבוי הפגנות ברחבי המדינה נגד ההגבלות המחמירות שהגבילו את העסקים ואת חיי היומיום.

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>

אלא שלדברי מומחים, המדינה לא ערוכה ליציאה כה דרסטית, לאחר שנפלה בחיזוק שיעור החיסונים בקשישים, הגדלת הקיבולת בטיפול נמרץ בבתי החולים, ואגירת תרופות אנטי-ויראליות. בתנאים הנוכחיים, פתיחה מחודשת בפריסה ארצית עלולה לגרום למוות של 1.4 מיליארד בני אדם, על פי תחזיותיהם של שלושה פרופסורים באוניברסיטת הונג קונג.