ממשל ביידן הודיע היום (רביעי) כי ארה"ב תטיל על הגבלות חדשות ובדיקת קורונה לכל הנוסעים הנכנסים למדינה המגיעים מסין, הונג קונג ומקאו. זאת, בצל התחלואה הגואה לקורונה במקומות אלו.
הנגיף משתולל: הערכה כי מיליוני סינים נדבקים בקורונה בכל יום
ביה"ח בשנגחאי מתריע: "מחצית מתושבי העיר יידבקו בקורונה עד סוף השנה"
ההכרזה של המרכז הפדרלי לבקרת מחלות האמריקאי הגיעה על רקע הדאגה הגוברת בארה"ב מפני עלייה במספר המקרים בסין וחוסר השקיפות של המדינה לגבי ההתפרצות שם, וחשש שהמספר הגדול של מקרי הקורונה בסין עלול לגרום לפיתוח גרסאות חדשות של הנגיף. להחלטה זו להגבלות על הנוסעים מאזור סין הצטרפו מדינות נוספות כגון הודו, איטליה, יפן וטייוואן. בישראל, טרם הוחלט על צעד כזה.
כאמור, כ-37 מיליון אזרחים בסין צפויים להידבק בנגיף הקורונה במשך יממה במהלך השבוע הקרוב, כך נכתב בפרוטוקולים מפגישה פנימית של ועדת הבריאות הלאומית של סין. על פי הדיווח של חדשות בלומברג, כ-248 מיליון בני אדם, שהם כמעט 18% מהאוכלוסיה, נדבקו בנגיף ב-20 הימים הראשונים של חודש דצמבר.
במקביל לכך, גורם במערכת הבריאות ציין כי סין עומדת בפני שיא במספר המאומתים כאשר הרשויות צופות עומס נוסף על מערכת הבריאות במדינה. כזכור, התפרצות הנגיף במדינה היא תוצאה של הפסקת מדיניות "אפס קוביד" בשל ההפגנות הנרחבות נגד המשטר, ובכך הסרת הסגרים וההגבלות.
לצד זאת, את הנתונים המדוייקים של התפשטות הקורונה, ניכר כי לא ניתן להסיק בדיוק. ביממה האחרונה דיווחה סין על פחות מ-4,000 מאומתים לנגיף הקורונה, ללא מקרי מוות חדשים זה היום השלישי ברציפות. הנתונים הנמוכים מתבססים על כך שהרשויות צמצמו את הקריטריונים לפיהם מוגדר מוות בשל הנגיף, דבר העורר ביקורת ממומחים רבים.
בינתיים, ההתפרצות בסין לא נרגעת עם דיווחים על המשך העומסים בבתי החולים ובמרפאות, בעיקר של חולים קשישים. "אני עובד בעבודה הזאת כבר 30 שנה, וזאת התקופה העמוסה ביותר שראיתי אי־פעם", אמר נהג אמבולנס בדרום־מערב סין.