מלחמת רוסיה-אוקראינה: בעוד שבקרוב יציינו במזרח אירופה שנה לפלישה לאוקראינה, הצבא הרוסי ממשיך לספור כישלונות והפסדים בשדה הקרב. "המבצע המיוחד" של הקרמלין הפך לסיוט עבור הצבא, וכמה בכירים בצבא הרוסי כבר הודחו, או הורדו בדרגות, כמו סרגיי סורביקין, שכונה גנרל "ארמגדון" בתקשורת הרוסית. לצד זאת, יש מי שנהנה מ"חסינות מיוחדת", כמו שר ההגנה, סרגיי שויגו.
מפקד כוחות צבא ארצות הברית בפיקוד אירופה לשעבר, בן הודג'ס, אמר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי לדעתו שויגו וגרסימוב יפוטרו מכיוון שהם לא סיפקו את הכוחות הצבאיים "שהיו מסוגים לבצע את המשימות שקיבלו, לצבא הרוסי לא הייתה דרך להימנע מהביצועים הגרועים בשדה הקרב". לדבריו, הגורמים לכך לביצועים הלא מחמיאים, היו גם האסטרטגיה, הטקטיקה, הלוגיסטיקה, הציוד ובעיית השחיתות בצבא. כמו כן, הדגיש כי "זה בלתי נתפס, ששר הגנה שומר על תפקידו בנסיבות כאלו, במערב היו מפטרים אותו, הוא היה נופל על חרבו כי כולם רואים את הכשלים שלו".
בואו לשדרג את האנגלית שלכם: לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
למרות הכשלים של מוסקבה באוקראינה, ג'ק ווטלינג, עמית מחקר בכיר בצוות החשיבה RUSI שבסיסו בלונדון, סבר כי "שויגו הגדיל באופן משמעותי את היכולות הצבא, ופיקח על פעולות מורכבות, אך מוצלחות, לפני הפלישה לאוקראינה". עם זאת, לדעתו "שויגו הפריז ביכולות הצבא, הבעיה שפוטין וגרסימוב, כנראה האמינו למיתוסים של שר ההגנה, וגם להם היו תחושות מאוד מנופחות לגבי יכולות הצבא הרוסי".
גורמים מערביים מסרו כי לפוטין יש סיבות שונות להשאיר בתפקידו את סרגי שויגו, בן ה-67, ובהן נאמנותו לנשיא הרוסי. "אנדרו וייס, מומחה לקרמלין, הסביר כי "נאמנות תמיד גוברת על יכולת במעגל הפנימי של פוטין. הנשיא הרוסי הודה גם בפומבי כי הוא מתקשה לפטר אנשים, ובדרך כלל מטפל בעניינים כאלה באופן אישי". לדבריו, "כמה אנשים בתפקידים בכירים, כולל שויגו, נהנים מהצד הסנטימנטלי לא מוערך הזה באישיותו של פוטין".
שר ההגנה הרוסי ידוע באישיותו הקשוחה, הוכשר כמהדנס אזרחי ומילא תפקידים מובילים במבנה הכוח הרוסי, מאז התמוטטות ברית המועצות ב-1991. הוא מונה לשר ההגנה ב-2012, כחלק מהמעל הפנימי של פוטין.