במהלך השבועות האחרונים נאלצים כוחות עילית ללוחמה בטרור, שסייעו לנצח את חיילי דאע״ש בעבר, להגן על רשתות מזון אמריקאיות מתקיפות, שכללו בין היתר הסתערות של רעולי פנים על סניפי KFC (קנטקי פרייד צ'יקן) ו-Le's Famous Recipe Chicken. זאת כחלק מחרם כלכלי גדול יותר שנועד לפגוע בעסקים אמריקאים, שלטענת מוחים מסייעים לממן את פעולות הצבא הישראלי ברצועת עזה.
הדרמה בליכוד לקראת הכרעה: ההחלטה תתקבל בניגוד לעמדת נתניהו?
כנראה שראיית הזהב נמצאה - זה מה שאותר בזירת פיצוץ הנמר"ה ברפיח
לפי דיווח של הוושינגטון פוסט, המחאות והתקיפות החלו בעקבות קריאתן של מיליציות שיעיות הנתמכות על ידי איראן. בהצהרתן מסרו המליציות כי הן "דוחות את השימוש בשטח עיראקי לפרויקטים של השקעות" שרווחיו זורמים לדידן לידי ישראל וכוחותיה המזוינים.
ממשלת עיראק הגיבה בפריסת הכוחות המיוחדים ללוחמה בטרור, שהוכשרו על ידי ארה״ב, ברחבי בגדד כדי להגן על בעלי העסקים מפני תקיפות נוספות. לפי ההערכות, מדובר בצעד שנועד להרגיע משקיעים זרים ולאותת לקבוצות פרו-איראניות שהממשלה המקומית מחזיקה במשילות.
"זה מרגיש מוזר להגן על מסעדה", אמר עלי, בן 23, חבר בשירות ללוחמה בטרור המוצב כעת בשכונת קרדה ההומה במרכז בגדאד, שבה ממוקמים כמה זיכיונות בינלאומיים. "אנחנו כוחות מיוחדים, לא שומרי ראש", אמר, בתנאי שיזוהה רק בשמו הפרטי, מכיוון שלא היה מורשה לדבר עם התקשורת.
התמקדות במותגים אמריקאים כדרך למחות על מדיניות החוץ של ארה"ב היא פרקטיקת מחאה מקובלת במזרח התיכון ובעולם כולו. כאשר פרצה המלחמה בין ישראל לחמאס לאחר המתקפה של השבעה באוקטובר, וזכיינית מקדונלד'ס בישראל אמרה שהיא תספק ארוחות חינם לחיילים, הושחתו כמה סניפי הרשת במצרים, לבנון וטורקיה.
חשודים בעיראק גם השליכו פצצות קול לעבר מכון שפה ומשרד של Caterpillar Inc, יצרנית ציוד הבנייה האמריקאית שמספקת לצה"ל דחפורים משוריינים. הפגנות קטנות נערכו מחוץ למשרדי פפסיקו ופרוקטר אנד גמבל בבגדד, כך דיווחה סוכנות הידיעות AP.
"אנחנו קבוצה של אנשים מהאומה הזו שהפגינו נגד האינטרסים האמריקאים", אמר אחד המשתתפים, חבר בארגון קטאיב חיזבאללה, הנתמך על ידי איראן, שדיבר בעילום שם בגלל שסייע בביצוע פיגועים. "נמשיך בחרם עד שכל האינטרסים האמריקאים ייסגרו".
מיליציות שיעיות הנאמנות לאיראן מחזיקות בכוח מדיני וצבאי משמעותי בעיראק, ומתנגדות זה מכבר לנוכחות הצבאית של ארה"ב בישראל ובמזרח התיכון בכלל. לארצות הברית מחזיקה בימים אלו כ-2,500 חיילים ואנשי צוות בעיראק שתפקידם לייעץ ולסייע לכוחות הביטחון המקומיים.