התחממות מזג האוויר בימים האחרונים משפיעה על המצב ההומניטרי ברצועת עזה שהולך ומחמיר, כאשר מאות אלפי פלסטינים נאלצים לחיות באוהלים ולהתמודד עם מחסור בחשמל, מזון ומים נקיים, כך דווח אתמול (ראשון) בוושינגטון פוסט.

מלחמה נוספת באירופה? זו המדינה שמתכוננת לתרחיש של מתקפה רוסית
משלחת של תושבי הגליל עם נציגים בבית הלבן

לפי נתוני יוניצ"ף (קרן החירום של האו"ם לילדים), קרוב ל-3000 ילדים נותקו מטיפול בתת תזונה בדרום רצועת עזה בשל בעיות גישה למתקני הרפואה. משרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטריים מסר כי "יש רק שני מרכזי ייצוב לילדים הסובלים מתת תזונה חמורה" והוסיף כי "יש רעב הרסני בחלק משמעותי מאוכלוסיית עזה", כך על פי הדיווח.

עוד פורסמו עדויות של תושבי צפון רצועת עזה על מחסור חמור במזון לצד עיכובים בהגעה של סיוע הומניטרי לאזורם. "לעתים קרובות אין מצרכים. ירקות, פירות ובשר אינם זמינים, ומה שכן זמין מרבית התושבים לא יכולים לרכוש בשל המחירים הגבוהים. אני מבלה את רוב היום בחיפוש אחר מזון למשפחתי", אומר מוחמד ממדוח, תושב בית לאהיה, החי בבית הרוס חלקית עם משפחתו בת שישה נפשות.

"החום של הקיץ מעצים את ההרס", מספרת שירין רג'אב שגרה באחת מערי האוהלים בדרום הרצועה, "החיים באוהל הם כמו גיהינום. איננו יודעים מה לעשות, אם להישאר בפנים או לצאת החוצה. הטמפרטורות הגבוהות הן בלתי נסבלות. ילדים סובלים ממחלות עור כתוצאה מחום ומזיעה מופרזים והיעדר מים לרחצה".

עיר האוהלים ברפיח (צילום: רויטרס)
עיר האוהלים ברפיח (צילום: רויטרס)

תאודרוס אדהנום גברה-יסוס, מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, אמר השבוע כי חלק משמעותי מאוכלוסיית עזה ניצב בפני "תנאים דמויי רעב". דו"ח של האו"ם שפורסם ביום חמישי האחרון מצא כי האלימות נגד ילדים המעורבים בסכסוכים ברחבי העולם הגיעה לשיאים חדשים בשנה שעברה, כאשר המספר הגבוה ביותר של הפרות הכוללות הריגה, פציעה, חטיפה ומניעת סיוע הומניטרי התבצע בישראל ובשטחים. 

אנטוניו גורש, מזכ"ל האו"ם, הגיב לדו"ח האחרון: "אני נחרד מהעלייה הדרמטית וההיקף והעוצמה חסרי התקדים של ההפרות החמורות נגד ילדים ברצועת עזה, בישראל ובגדה המערבית הכבושה, כולל מזרח ירושלים, למרות קריאותיי החוזרות ונשנות לצדדים ליישם אמצעים לסיום ההפרות החמורות".