נראה כי מלחמת רוסיה - אוקראינה, הנמשכת כבר למעלה משנתיים, לא תסתיים בקרוב. כדי למלא מחסור קריטי בשורות חיל הרגלים, אוקראינה אימצה את אחת הטקטיקות הציניות יותר של רוסיה: גיוס עבריינים מורשעים, אלימים אפילו, המסכימים להתגייס לצבא ושיבוצם בלחימה באזורים בסיכון גבוה.
במקום לשגר מסרים באמצע הלילה: רק מהלך אחד יגרום לנסראללה להבין שישראל רצינית
"אין יותר קבינט מלחמה": נתניהו החליט להעביר את מוקד הכוח
למעלה מ- 2,750 גברים שוחררו בחודשיים האחרונים מבתי הכלא באוקראינה, מאז שהפרלמנט האוקראיני אישר במאי חוק המתיר לעבריינים מורשעים להתגייס, לרבות אלו שנכלאו בגין סחר בסמים, גניבה, רצח ותקיפות מזוינות.
סניה שצ'רבינה, בן 24, המרצה עונש מאסר של שש שנים בגין סחר בסמים, ממתין להתראיין אצל מגייסים צבאיים ומקווה להצטרף לשורות החיל בהקדם האפשרי. "אני חושב שאני יכול לגאול את עצמי", אמר שצ'רבינה בראיון לוושינגטון פוסט, "ונראה כי אני יכול להיות לעזר רב יותר לחברה מאשר פשוט לשבת כאן [במאסר]״.
האסיר סריי ליטוויננקו, שריצה 11 שנים מתוך ה-14 שנעזרו עליו, בגין תקיפה אלימה, אמר שהוא עדיין מתלבט. "אני לא בטוח שהם באמת יתייחסו אלינו כאל לוחמים רגילים", אמר. "אנחנו לא יודעים כרגע אם הם ייקחו אותנו ופשוט ייזרקו אותנו לזירה כמו חתיכת בשר״.
גיוס עבריינים מורשעים הוא מנהג נפוץ ברוסיה, בה שוחרר עשרות אלפים כחלק מה״מבצע המיוחד באוקראינה״. ההחלטה לנקוט בגישה דומה הוא סממן נוסף להיחלשותה של קייב וניסיונותיה לחדש את כוחה. החיילים ששבים לביתם באוקראינה, חוזרים עייפים ומותשים לאחר שנתיים של לחימה בלתי נגמרת.
חרף החקיקה החדשה של הפרלמנט האוקראיני להרחבת מעגל הגיוס, זו טרם הצליחה להניב היקף מספק של כוח אדם חדש. בינתיים, המטה הכללי האוקראיני מתאמץ למצוא לוחמים חדשים כשירים בכל מקום אפשרי. למעט גיוס האסירים, משתמשת אוקראינה גם בהעברת חיילים מתפקידי עורף לתפקידים קרביים. לפי החוק החדש, אסירים שיצטרפו לשורות הלחימה יוכלו להצטרף רק לגדודים קרביים הנשלחים לחזית, שם ימצאו עצמם פנים אל פנים עם חיילי צבא רוסיה.