ממשל ביידן והצבא האמריקאי שמו להם למטרה להגביר את הסיוע ההומינטרי לרצועת עזה על ידי בניית מזח זמני בעלות של 250 מיליון דולר, אך התקלות הלוגיסטיות והתשתיות יביאו לסיום ופירוק המזח מוקדם משמעותית מהתאריך המקורי.
ארגוני סיוע הומינטרי שפועלים ברצועה אמרו כי המזח נכשל ברובו במשימתו. תוך חודש מאז הובא לקו החוף העזתי, פעל המזח כ-10 ימים בלבד, בשאר הזמן - נאלצו להשבית אותו כיוון שנהרס בסערה בים, נותק כדי למנוע נזק נוסף או נעצרה פעילות בשל חששות ביטחוניים.
המזח מלכתחילה היווה אמצעי זמני לממשל ביידן לספק את הצרכים ההומניטריים ברצועת עזה בעוד הוא פועל ללחוץ על רה״מ נתניהו וממשל ישראל לאפשר את הגדלת הסיוע ההומינטרי שנכנס לרצועה דרך נתיבים יבשתיים, אך לפי גורמים אמריקאיים, המזח לא הצליח לעמוד אפילו ביעד צנוע זה, כך אמרו לעיתון ״ניו יורק טיימס״.
ארגוני סיוע ורשויות הבריאות כולן התריעו ומתריעות מפני מצוקת רעב חריפה ותת תזונה בקרב תושבי הרצועה, בשבועות האחרונים ישראל אכן הרחיבה את היקף הסיוע ההומינטרי שנכנס לרצועת עזה אך הקבוצות טוענות כי אלו הן רק טיפה בים.
חבר בית הנבחרים מזהיר: "דברי נתניהו מעודדים את חמאס"
מתיחות ביחסי ישראל-ארה"ב: מהם הפערים בין ביידן לנתניהו?
ממשל ביידן חזה כי המזח יפעל עד אזור חודש ספטמבר והתנאים הימיים כבר לא יאפשרו לו עוד לפעול, גורמים צבאיים מזהירים כעת את ארגוני הסיוע כי המזח עלול להיות מפורק כבר בחודש הבא, עוד הוסיפו הגורמים לעיתון ה״ניו יורק טיימס״ כי הם מקווים שצעד זה יהווה עוד מנוף לחץ על ישראל לפתוח נתיבי סיוע יבשתיים נוספים.
הנשיא ביידן הורה לצבא האמריקאי להתחיל בבניית המזח במרץ, בתקופה שבה ספג ביקורת חריפה על כך שלא עשה יותר כדי לרסן את התגובה הצבאית של ישראל לפיגועי חמאס ב-7 באוקטובר. משאיות הסיוע הראשונות החלו לנוע לחוף ב-17 במאי. במכה האחרונה של מאמץ הסיוע, אמר צבא ארה"ב ביום שישי כי הוא יזיז זמנית את המזח כדי למנוע ממנו להיפגע בים פתוח.
ההחלטה "איננה מתקבלת בקלות ראש אך היא הכרחית כדי להבטיח שהמזח הזמני יוכל להמשיך לספק סיוע בעתיד", אמר פיקוד מרכז ארה"ב בפוסט ברשתות החברתיות, וקבע כי המזח ייגרר לישראל. סברינה סינג, דוברת הפנטגון, אמרה ביום שני שניתן לחבר את המזח מחדש ומשלוחי הסיוע יחודשו בהמשך השבוע.