גל המחאה בבנגלדש מגיע לנקודת רתיחה, כאשר המפגינים קוראים לצעדת המונים לעבר מעון ראש הממשלה שייח׳ חסינה ביום שני. קריאה זו מגיעה יום בלבד לאחר שעשרות מפגינים נהרגו בדיכוי אלים של כוחות הביטחון, מה שמעלה חשש להסלמה נוספת.

מה שהחל לפני מספר שבועות כמחאת סטודנטים שקטה נגד מדיניות התעסוקה הממשלתית, הפך לאתגר ישיר לשלטונה האוטוריטרי ההולך ומתחזק של חסינה. ביום ראשון, כמאה מפגינים נהרגו ביום הקטלני ביותר עד כה. חסינה האשימה את יריביה הפוליטיים באלימות וקראה ל״התנגדות לאנרכיסטים ביד ברזל״.

הדיכוי הראשוני של כוחות הביטחון בסוף החודש שעבר - שהוביל למותם של למעלה מ-200 איש, למעצרם של יותר מ-10,000 ולהגשת תיקים משטרתיים נגד עשרות אלפים נוספים - פיזר זמנית את המפגינים. אולם עם הקלת העוצר וההאפלה התקשורתית, המפגינים שבו במספרים גדולים אף יותר בסוף השבוע, כאשר זעמם על מותם של צעירים בדיכוי מתורגם כעת לדרישה אחת: התפטרותה של חסינה וממשלתה.

הממשלה הטילה שוב עוצר, כאשר גורמים משטרתיים מצהירים כי ימנעו כל התקהלות. משרדים, לרבות בתי משפט ובנקים, סגורים. האינטרנט הסלולרי נחסם והתקשורת הסלולרית הוגבלה. בניסיון לשבש את זרימת המפגינים מרחבי המדינה לבירה, הממשלה גם השביתה את שירותי הרכבות.  כאשר המשטרה וכוחות צבא למחצה נתפסים כזרוע של שלטונה של חסינה ומואשמים בהפרות זכויות אדם נרחבות, כל העיניים נשואות לצבא החזק של המדינה ולעמדה שינקוט במתיחות המתגברת.