צרפת לכודה מימין ומשמאל בדרך ללא מוצא פוליטי. היום (שני) דווח כי נשיא צרפת, עמנואל מקרון, עתיד להיוועד השבוע עם מנהיגי המפלגות השונות למה שמכונה "חילופי דברים". טרם עלה בידו של הנשיא להקים ממשלה חדשה; צרפת מונהגת על ידי ממשלת מעבר מאז שהבחירות הכלליות ביולי לא נתנו לאף מפלגה רוב באסיפה הלאומית (הפרלמנט הצרפתי).
לאחר התפטרות ממשלתו המרכזית של מקרון, האולימפיאדה העניקה לנשיא חלון הזדמנויות קצר להשהות את הפוליטיקה הפנימית. אך יותר משבוע לאחר סיום המשחקים, מבקריו הפוליטיים האשימו אותו בהתמהמהות. לאחר מכן הודיע ארמון האליזה כי ביום שישי יקיים הנשיא סדרת מפגשים עם מנהיגי המפלגות השונות כדי להגיע להסכמות. "מינוי ראש ממשלה יבוא בעקבות התייעצויות אלה ומסקנותיהן", הודיע ארמון האליזה, והוסיף כי העם הצרפתי "הביע רצון לשינוי ולאחדות רחבה". הארמון ציין כי הנשיא מקווה "להמשיך לפעול לקראת גיבוש הרוב הרחב והיציב ביותר האפשרי לשירות המדינה".
במאמץ לאסור ייצוא נשק בריטי: ארגוני זכויות אדם הגישו לבית הדין הגבוה בלונדון הוכחות על פשעי מלחמה
התוכנית השאפתנית של זלנסקי: הקמת איזור חיץ בשטח רוסיה
ברית השמאל והמרכז, החזית העממית החדשה (NFP), הדפה את האיום של הימין הקיצוני מההתקוממות הלאומית (RN) בסיבוב השני של הבחירות לפרלמנט ביולי, שהותיר את הבית התחתון של הפרלמנט מחולק לשלושה גושים כמעט שווים בגודלם. ה-NFP הציעה את לוסי קסטה, כלכלנית בת 37 ומנהלת ענייני כספים בעיריית פריז, כמועמדת שלה לתפקיד ראש הממשלה. מקרון, שכנשיא יש לו זכות למנות מנהיג ממשלה, הסכים שהיא תהיה נוכחת בדיונים אך כבר פסל אותה לתפקיד. ה-NFP, שזכתה במספר המושבים הגדול ביותר באסיפה בת 577 המושבים, אמרה כי כל ראש ממשלה חדש צריך לבוא משורותיה. לאחר דחייתו של מקרון את קסטה, השמאל הקיצוני של מפלגת "צרפת הבלתי כנועה" (LFI) איים להדיח את מקרון, מהלך שסביר להניח שלא יצליח ותואר כהסחת דעת על ידי מפלגות אחרות בקואליציית השמאל. המהלך נדחה על ידי אוליבייה פור, מנהיג המפלגה הסוציאליסטית, שותפתה המובילה של ה-LFI בקואליציה, ועל ידי שר הפנים הזמני, ג׳רלד דרמנין, שאמר כי ניסיון ההדחה הראה את רצונו של השמאל הקיצוני "להפוך את צרפת לאנרכיה".
מספר שמות עלו כמועמדים אפשריים, ביניהם המשא ומתן לברקזיט מהימין מישל ברנייה, השר לשעבר קסבייה ברטראן, גם הוא מהימין, וראש הממשלה הסוציאליסטי לשעבר ברנאר קזנב. מקרון סמך על תחושת האופוריה ששררה בצרפת בעקבות הצלחת האולימפיאדה בפריז. לאחר שסקר מה-1 באוגוסט הצביע על כך שהפופולריות שלו ושל ראש הממשלה הזמני, גבריאל אטל, עלתה בשתי נקודות אחוז. ההיסטוריון הפוליטי הצרפתי ז'אן גאריג אמר כי הוא מפקפק בכך שיהיה זינוק אולימפי למקרון וכי כל תועלת שהנשיא יפיק תהיה זמנית. "הצרפתים נוטים לייחס את הצלחת המשחקים האולימפיים יותר לספורטאים ולמארגנים מאשר לפוליטיקאים," אמר גאריג ל-France24. "אנחנו באקלים פוליטי מתוח מאוד, רבים בצרפת מחזיקים את מקרון כאחראי לכך. ברגע שהמציאות תשתלט, הוא ימצא את עצמו שוב במרכז המחלוקת." מקרון נתון תחת לחץ למנות ראש ממשלה חדש לפני פתיחת המשחקים הפראלימפיים ב-28 באוגוסט.