בני סבטי, חוקר לענייני איראן במכון למחקרי ביטחון לאומי, התייחס בשיחה עם "מעריב" לסחרור אליו איראן נקלעה בתקופה האחרונה. "האיראנים מתחילים לחשוב קצת אחרת על המחירים של המלחמה הזאת".
לדבריו, "הממשלה הגישה הצעה שמעלה את התקציב של הביטחון בעוד 200%. זה כאילו - כמה שהם מרוששים, ככה הם משקיעים בברזלים שישרפו בדרך ולא יגיעו לשום מקום. זאת התאבדות, זה גם מה שקרה לברית המועצות. היא השקיעה כל כך במערך הצבאי שלה, שבסוף זה אחד הדברים שפירק אותה.
בהמשך סיפר סבטי על מגמה מעניינת ביחסים בין איראן לרוסיה – שתי הענקיות המובילות את ציר הרשע. "התחילה סוג של ביקורת נגד הרוסים שמערכת ההגנה שלהם, ה-S-300 לא תפקדה ואפילו נוטרלה. מתחילים להגיד שהם בוגדניים, שהם לא יודעים לעמוד מול טכנולוגיה מערבית ישראלית. בשביל מה חיכינו 15 שנה לקבל את המערכת הזאת? והיא לא מתפקדת ביום של הצורך.
"גם ככה הציבור האיראני לא אוהב את הרוסים, אבל הפעם הטענות מגיעות מחברי הפרלמנט, ומפרשנים שמעזים לומר דברים שלא העזו לפי כן. אבל מדובר בכל מיני זוטרים. דווקא הבכירים ביותר לא מתלהמים, אלא שותקים. נראה הם עושים את זה ממקום של פחד, הם לא יודעים מה מצפה להם בפעם הבאה מצד ישראל, אולי מצד ארצות הברית. ככה שהם מכלכלים את צעדיהם על כל המשתמע, גם במובן הכספי אבל לא רק".