המשא ומתן להפסקת אש בין ישראל לחיזבאללה התקדם משמעותית ב-24 השעות האחרונות, אך ממשל ביידן טרם הגיע להסכמים סופיים עם ישראל או לבנון, כך מסרו שני גורמים אמריקאים המעורים ישירות בנושא לאקסיוס.
גורם אמריקאי אמר כי מסע התיווך של יועץ ביידן, עמוס הוכשטיין לביירות בשבוע שעבר הביא להתקדמות לקראת הסכם, במיוחד בנוגע לנכונות חיזבאללה להגיע להסכם עם ישראל ולהפריד את עצמו מהמלחמה בעזה.
הגורם האמריקאי ציין כי מאז חזרתו של הוכשטיין, המשא ומתן האינטנסיבי עם ישראל ולבנון התקדם עוד יותר."אנחנו עדיין במשא ומתן, אבל נעשתה מספיק התקדמות ב-24 השעות האחרונות שהצדיקה את שליחת הוכשטיין לישראל על ידי הנשיא ביידן", אמר הגורם האמריקאי.
הוכשטיין הגיע לישראל ביום רביעי יחד עם יועץ הבית הלבן למזרח התיכון, ברט מקגורק. לפני צאתו, הוכשטיין שוחח עם ראש ממשלת לבנון בפועל, נג'יב מיקאתי.
מיקאתי אמר בראיון לרשת הטלוויזיה הלבנונית אל-ג'דיד כי הוכשטיין אמר לו ש"המצב היום טוב יותר מאתמול"."אנו מקווים שתוך שעות או בימים הקרובים תהיה הפסקת אש. אנו מקווים לראות את הוכשטיין בביירות עד סוף השבוע", אמר מיקאתי.
נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידס אמר לאחר פגישה עם ביידן בבית הלבן ביום רביעי כי הוא סבור שניתן להגיע להסכם הפסקת אש בלבנון "תוך שבוע או שבועיים". ערוץ כאן חשף אמש (רביעי) טיוטת הסכם הפסקת אש עדכנית מה26 באוקטובר.
טיוטת ההסכם כוללת התחייבות של ישראל וממשלת לבנון לנקוט צעדים ליישום מלא של החלטת מועצת הביטחון של האו"ם 1701. על פי הטיוטה, צבא לבנון ויוניפי"ל יהיו הכוחות החמושים היחידים שיוצבו בדרום לבנון. מכירה או אספקה של נשק תותר רק לצבא הלבנוני וכל ייצור הנשק בלבנון יהיה בפיקוח ממשלת לבנון. צבא לבנון יידרש גם לפקח ולאכוף תנאים אלה, ולפרק כל תשתית צבאית שאינה תחת שליטת ממשלת לבנון.
עוד הטיוטה קובעת כי ההסכם ייושם במשך תקופה של 60 ימים. ישראל תסיג את כל כוחותיה מלבנון בשלבים לא יאוחר משבעה ימים לאחר הכרזת הפסקת האש. צבא לבנון יתפרס בדרום לבנון במטרה להגיע ל-10,000 חיילים באזור. במהלך תקופת 60 הימים, צבא לבנון יפרק ויחרים את כל התשתיות הצבאיות שאינן ממשלתיות בדרום לבנון. וישראל, לבנון, ארה"ב ומדינות אחרות יקימו גם מנגנון פיקוח ואכיפה במהלך תקופה זו לפתרון מחלוקות וטיפול בהפרות, כאשר לישראל תשמר הזכות לפעול כנגד כל הפרה.
עם זאת, דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, ג'ון קירבי, אמר כי המסמכים הם טיוטות ו"אינם משקפים את מצב המשא ומתן הנוכחי". גורמים אמריקאים חוששים כי הדלפת הטיוטה עלולה לסבך את המשא ומתן וליצור התנגדות פוליטית בישראל.