גורמי ביטחון מערביים חושפים בדיווח ל"וול סטריט ג'ורנל" כי שני מטעני תבערה שנשלחו באמצעות חברת DHL היו חלק ממבצע חשאי רוסי שמטרתו הייתה להצית אש במטוסי מטען ונוסעים בטיסות לארה"ב וקנדה, כחלק ממאמצי חבלה מוגברים של מוסקבה נגד וושינגטון ובעלות בריתה.
המטענים התלקחו במרכזים לוגיסטיים של DHL ביולי האחרון - האחד בלייפציג, גרמניה, והשני בברמינגהם, אנגליה. ההתפוצצויות הובילו למרדף בינלאומי אחר האחראים. כעת, חוקרים וסוכנויות ביון באירופה גילו כי המטענים - מכשירי עיסוי חשמליים שהוטמן בהם חומר דליק מבוסס מגנזיום - היו חלק ממזימה רוסית רחבה יותר.
המשטרה הגרמנית, שבדקה העתקים של מטעני התבערה, מצאה כי ברגע שהמגנזיום מתלקח, קשה לכבותו באמצעות מערכות כיבוי האש הקיימות ברוב המטוסים, והטייסים היו נאלצים לבצע נחיתת חירום. מטוס הנמצא רחוק מהיבשה ומעל לאוקיינוס היה בסיכון להתרסקות.
על פי גורמי הביטחון, מכשירי העיסוי, שנשלחו לבריטניה מליטא, נראים כניסיון מקדים לבחון כיצד ניתן להעביר מטעני תבערה כאלה למטוסים המיועדים לצפון אמריקה. משרד התובע הכללי בפולין הודיע כי נעצרו ארבעה חשודים בקשר לשריפות, והם הואשמו בהשתתפות בפעולות חבלה או טרור בשם סוכנות מודיעין זרה.
ראש שירות המודיעין החוץ של פולין, פאבל שוטה, האשים את המרגלים הרוסים וציין כי התקפה כזו, אם הייתה מתבצעת, הייתה מהווה הסלמה משמעותית במערכה של מוסקבה נגד המערב. "אינני בטוח שהמנהיגים הפוליטיים של רוסיה מודעים להשלכות אם אחת מהחבילות הללו הייתה מתפוצצת וגורמת לאירוע עם נפגעים המוניים", אמר שוטה.
ראשי שירותי הביון הבריטיים התריעו על פעולות החבלה הרוסיות. ריצ'רד מור, ראש MI6, אמר בספטמבר כי סוכנויות הריגול הרוסיות "השתוללו מעט בהתנהגותן". חודש לאחר מכן, קן מקאלום, ראש MI5, הזהיר כי רוסיה מתזמרת "הצתות, חבלות ופעולות מסוכנות יותר המבוצעות בפזיזות גוברת".
דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב, בתגובה לפניית העיתון, אמר: "מעולם לא שמענו האשמות רשמיות" על מעורבות רוסית, והוסיף: "אלה הן רמיזות בלתי מבוססות מסורתיות מהתקשורת".
דוברת DHL אישרה כי המטענים שהתלקחו ביולי הועברו במטוסי מטען וציינה כי החברה משתפת פעולה עם הרשויות. מינהל ביטחון התחבורה האמריקאי (TSA) סירב להגיב על המזימה הנטענת, אך ציין כי פעל עם חברות תעופה אמריקאיות וזרות להוספת אמצעי בטיחות על משלוחי מטען אווירי.