לאחר ניצחונו הדרמטי, עלה הנשיא הנבחר דונלד טראמפ לשאת את נאום הניצחון שלו, בו הודה לתומכיו ואמר: "אנחנו נסייע להחלמה של המדינה, נטפל בגבולות, נתקן מה שצריך. נעשה היסטוריה. אלחם בשבילכם עם כל חלק בגופי. זהו ניצחון פוליטי שכמותו המדינה שלנו מעולם לא ראתה בעבר, ואנו מודים לעם האמריקני על הכבוד הזה לבחור בי שוב לנשיא. זה ניצחון מרהיב".
"אמשיך לפעול כדי להשיג את הטוב ביותר עבור ארצות הברית. החזרנו את השליטה בסנאט. זהו ניצחון פוליטי שכמותו המדינה שלנו מעולם לא ראתה בעבר. מודה לצפון קרולינה, פנסילבניה ולשאר המדינות שהצביעו עבורי. תודה שבחרתם בי לנשיא ה-47, אני אלחם עבורכם ועבור עתידכם, זה יהיה תור הזהב עבור אמריקה ואנחנו נעשה את זה נהדר שוב".
טראמפ המשיך בנושאים המדיניים: "נעזור למדינה שלנו להתאושש ונתקן את הגבולות זהו ניצחון פוליטי שארצנו מעולם לא ראתה. המשימה שלי לא תהיה קלה, אבל אני אפעיל את כל האנרגיה שלי, כפי שעשיתי בתקופת הנשיאות הראשונה שלי. נקצץ מסים ונשפר את הכלכלה. כל מה שהבטחתי במהלך מערכת הבחירות שלי, אקיים. יש לנו נפט יותר מכל מדינה בעולם, מסעודיה, רוסיה. לסין אין מה שיש לנו. יש לנו את האנשים הנפלאים ביותר. גברים ונשים בעיר ובכפר סייעו לנו. אפריקאים, אסיאתיים, היספנים, מוסלמים".
כזכור, חברי כנסת ושרים רבים מיהרו לברך את טראמפ ברשתות החברתיות, גם באולפן ערוץ 14 חגגו בפאנל חגיגי והרימו כוסית לחיים לכבוד ה"קאמבק הגדול ביותר של ההיסטוריה", כפי שכינה את ניצחונו ראש הממשלה בנימין נתניהו.
ראש הממשלה הביע תקווה לשיפור היחסים בין הממשל האמריקני לישראל לאחר השיאים והנפילות של הקדנציה הראשונה של טראמפ: "החזרה ההיסטורית שלך לבית הלבן מציעה התחלה חדשה לאמריקה והתחייבות מחדש עוצמתית לברית הגדולה בין ישראל לאמריקה. זה ניצחון ענק! בידידות אמיתית".
תומכיו הישראליים של טראמפ, מאמינים כי הנשיא הנבחר, הנחשב פרו-ישראלי, יפעל לטובת ישראל במאבקיה מול חמאס בעזה, חיזבאללה בלבנון, ובמענה לאיום האיראני. רבים סוברים כי טראמפ יתמוך בהמשך הלחימה המוצדקת של ישראל, בניגוד ללחצים הבינלאומיים המופעלים על ראש הממשלה לסיים את המלחמה.
יחד עם זאת בנאום הניצחון שלו, טראמפ לא התייחס כלל לישראל או לאיום האיראני, נושאים שרבים מהציבור הישראלי ציפו שיהיו מרכזיים או לכל הפחות יוזכרו בנאומו. במקום זאת, התמקד בניסיון ההתנקשות שהוא חווה במהלך הקמפיין ובחזונו להימנע ממלחמות נוספות, תוך הדגשה על הצורך להפסיק את הסכסוכים בעולם. טראמפ עבר בין הצהרותיו השונות, אך לא נראה מדבריו כי יש בכוונתו להעמיק את מעורבותה של ארה"ב במזרח התיכון, מה שהוביל רבים לתהות האם המילים הללו מסמנות שינוי במדיניות כלפי האזור.
"ארבע שנים לא היו לנו מלחמות, לא אתחיל מלחמות, אסיים אותן, הבסנו את דאעש. זה ניצחון עצום לדמוקרטיה. הייתי ב-900 מקומות מאז תחילת הקמפיין. הרבה אמרו לי שאלוהים הציל את חיי מסיבה מסוימת - כדי להציל את המדינה ולהפוך אותה לנהדרת. זו העבודה הכי חשובה בעולם. אעשה הכל, אשלוט בצורה שכל הבטחה שלי תתקיים. נשים בצד את המחלוקות, ההצלחה תאחד אותנו. נתחיל בכך שנשים את אמריקה במקום הראשון, לא אאכזב אתכם", כך סיים את דבריו כאשר עיניי העולם נשואות אליו, בציפייה לשמוע כיצד יתייחס למצב הביטחוני במזרח התיכון.
לאור נאומו של טראמפ, השאלה הגדולה שנותרה פתוחה היא האם אכן יוותרו הקווים האדומים הקודמים או שמא יתחולל שינוי משמעותי במדיניותו כלפי המזרח התיכון.
כזכור, ביולי האחרון נשא טראמפ דברים בנאומו ואמר בנוגע לסוגיית החטופים: "אנחנו רוצים את החטופים בחזרה" ואיים על חמאס - "אם החטופים לא יחזרו עד שאכנס לתפקיד, תשלמו מחיר כבד". לאור הדברים הללו והעמדה הנחרצת שהיה נוהג להציג בכל הקשור לישראל ומלחמתה בארגוני הטרור, ציפו רבים שגם בנאום הניצחון שלו יביע טראמפ תמיכה פומבית בישראל אך הפוקוס למרות הציפייה הרבה, נותר על ארה"ב.