בעוד שמנהיגי אומות העולם, פוליטיקאים רבים וגורמים רשמיים בארץ ובמדינות נוספות מיהרו לברך את הנשיא הנבחר דונלד טראמפ בתקשורת וברשתות החברתיות, נרשמה היעדרות בולטת במיוחד מצדו של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. שתיקתו הרועמת עוררה עניין רב, במיוחד לאור הדיווחים בעבר על שיחות בין השניים, כולל תמיכתו של טראמפ בפוטין גם לאחר פלישת רוסיה לאוקראינה.
כזכור, טראמפ המשיך לתמוך בפוטין גם לאחר פלישת רוסיה לאוקראינה, ואף כינה את המהלך "די חכם" ב-2022. הוא הביע ספקנות לגבי המשך הסיוע הצבאי והכלכלי לאוקראינה. דבריו של טראמפ עוררו דאגה בקרב בעלות בריתה של ארה"ב, במיוחד לאור אמירתו בעצרת בחירות כי "יעודד" את רוסיה "לעשות מה שהיא רוצה" נגד חברות נאט"ו שלדעתו אינן משקיעות מספיק בהגנה.
הקרמלין אישר כי פוטין לא מתכוון לברך את טראמפ על ניצחונו, ומומחים רוסים ציינו כי ניצחונו של טראמפ עשוי לפתוח אפשרויות חדשות ביחסים בין וושינגטון למוסקבה, תוך הזדמנות לאפס את היחסים הללו. זאת בניגוד למדיניות תחת נשיאותו של ג'ו ביידן, שבה ארה"ב סיפקה סיוע צבאי נרחב לאוקראינה, בשווי של מיליארדי דולרים, כולל חבילות חימוש והגנה.
עד אוגוסט האחרון, סיפקה ארה"ב סיוע צבאי לאוקראינה בסך 55.4 מיליארד דולר, ולאחרונה אישרה חבילה נוספת של חימוש בסך 125 מיליון דולר, שכוללת מערכות נגד מטוסים, טילי מדויקים, פגזים ועוד. האיחוד האירופי העניק סיוע של למעלה מ-40 מיליארד דולר, ויותר מ-120 מיליארד דולר כולל החבילות ההומניטריות והפיננסיות לאוקראינה.
העיתונאי סאמר זאריק, שנמצא ברוסיה, ציין בערוץ אל חדת' הסעודי: "ניצחון טראמפ עשוי לפתוח אפשרויות חדשות להתאמת היחסים בין מוסקבה וושינגטון, כך אמרו גורמים רוסיים. אך מצד שני, ארה"ב היא מדינה עוינת ומעורבת במלחמה נגד רוסיה, כפי שמדווח הקרמלין. ומנגד, ישנה תחושת אופטימיות בקרב פוליטיקאים רוסיים על רקע השאיפות השלום של טראמפ בזירה הבינלאומית, כך הייתה התגובה במוסקבה לאחר חזרת טראמפ לבית הלבן".
זאריק הסביר: "משרד החוץ הרוסי פרסם הצהרה בה נמסר כי דבריו של טראמפ בנוגע לצורך בסיום סכסוכים ומלחמות בעולם צריכים להיות נתמכים בצעדים מעשיים. מריה זחרובה, דוברת משרד החוץ, ציינה כי מוסקבה תעבוד עם הממשל האמריקאי החדש, אך עם דגש על השגת מטרות המבצע הצבאי. בשיחתו של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, עם נשיא הבית הלבן, דונלד טראמפ, עולה כי ישנו סיכוי לשיפור במצב, במיוחד לאור הסכסוך הרחב בין מוסקבה למערב על אדמות אוקראינה.
היום (חמישי) באיחור אופנתי, התקבלה תגובה רשמית מדובר הקרמלין פסקוב שאמר: "לא שולל את האפשרות שפוטין וטראמפ ישוחחו טרם ההשבעה".