הממסד של מדיניות החוץ האמריקאית עומד בפני אחד השינויים הגדולים ביותר מזה שנים, כאשר דונלד טראמפ נשבע הן לשנות את המדיניות האמריקאית בחו"ל והן לעקור את מה שמכונה "המדינה העמוקה" על ידי פיטורי אלפי עובדי ממשל – כולל אלה שבשורות הסגל הדיפלומטי האמריקאי.
תומכי טראמפ אמרו שהוא יהיה מאורגן יותר במהלך הכהונה השנייה שלו, המכונה לעתים קרובות "טראמפ 2.0", כאשר יום אחד בלבד ביום לאחר הבחירות דיווחו כלי התקשורת האמריקאים כי טראמפ כבר בחר בבריאן הוק, פקיד ניצי במחלקת המדינה מתקופת כהונתו הראשונה, להוביל את תקופת המעבר עבור הדיפלומטים האמריקאים.
בריאן הוק, מי שהיה השליח המיוחד של טראמפ לענייני איראן, נחשב ניצי בדעותיו כלפי המדינה ותמך בסנקציות קשות וצעדים משמעותיים יהיה האיש שהוטל עליו לאייש את מחלקת המדינה והדיפלומטים השונים של הכהונה החדשה של טראמפ באיראן. טרם הוחלט אם הוק יאייש את אחד התפקידים הדיפלומטים בעצמו, אך עצם המינוי הראשוני הוביל לשאלות רבות מצד אנליסטים אמריקאים.
עם זאת, אנליסטים, דיפלומטים אמריקאים מכהנים ולשעבר ופקידים זרים אמרו שעדיין קשה להפריד בין ההתרברבות של טראמפ לבין תוכניותיו בפועל כשייקח את השלטון בינואר. מה שברור הוא שהעדיפות שלו היא לזרוק לפח רבות מהמדיניות שהונהגה על ידי קודמו.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
"אני סקפטי שתהליך המעבר יהיה בעל השפעה משמעותית מכיוון שהאינסטינקט הטבעי של הצוות החדש יהיה לזרוק את כל מדיניות החוץ של ג'ו ביידן לפח", אמר דיפלומט בכיר לשעבר. אחת העדיפויות הברורות, עם זאת, היא לפגוע ברבים מאלה המעורבים בעיצוב מדיניות החוץ האמריקאית כחלק מטיהור רחב יותר של הממשל האמריקאי.