התקיפה באידליב מסמנת הרחבה משמעותית של הפעילות המיוחסת לישראל בשטח הסורי. בשנים האחרונות, מרבית התקיפות המיוחסות לישראל התמקדו באזור דמשק ומרכז סוריה, בעיקר נגד מטרות הקשורות לנוכחות האיראנית במדינה. אידליב, הנמצאת בשליטת כוחות אופוזיציה וקבוצות ג'יהאדיסטיות, נחשבה עד כה לאזור שבו הנוכחות האיראנית מצומצמת יחסית, ולכן התקיפה בה מעידה על שינוי אפשרי במפת האיומים האזורית.

על רקע התקיפה החריגה, אמר הסופר והאנליסט הפוליטי ע'סאן יוסף בריאיון לאל-חד'ת כי סוריה רואה עצמה במצב מלחמה עם ישראל. יוסף הדגיש כי למרות ניסיונות שונים להגיע להסכם שלום, שהאחרון בהם נערך ב-2008 בתיווך טורקיה, המצב נותר מתוח. מאז פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה ב-2011, טען יוסף, ישראל מתמקדת בתקיפת תשתיות צבאיות ומרכזי מחקר בשטח הסורי, בטענה לנוכחות איראנית. "סוריה יודעת שהטיעון הזה ישן, חדש ומתחדש, וזו אמתלה", אמר.

הפצצה באידליב (ארכיון) (צילום: רויטרס)
הפצצה באידליב (ארכיון) (צילום: רויטרס)

לדבריו, "היום לא ניתן לדבר על הפרדה מוחלטת בין סוריה לחיזבאללה ובין סוריה לאיראן". הוא הזכיר כי "סוריה הייתה מעורבת במלחמת תמוז ותמכה בחיזבאללה" וכי היא תומכת בהתנגדות הלבנונית מאז 1990, מתחילת ההתערבות הישראלית בלבנון. "אני מאמין שכיום המפלגה (חיזבאללה) תמקד את מאמציה להתמודד עם האויב הישראלי בדרום לבנון", הוסיף יוסף, "וזה עשוי לחייב את לוחמיה להתקדם לעבר האויב הישראלי דרומה ולעזוב את עמדותיהם בסוריה".

הברית האסטרטגית בין סוריה לחיזבאללה נמשכת כבר למעלה משלושה עשורים. דמשק שימשה כציר מרכזי בהעברת אמצעי לחימה מאיראן לחיזבאללה, ומאז פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה ב-2011, הארגון הלבנוני הפך לכוח משמעותי בהגנה על משטר אסד. אלפי לוחמי חיזבאללה נטלו חלק בקרבות מול המורדים בסוריה, תוך שהם צוברים ניסיון קרבי משמעותי. המעורבות העמוקה של חיזבאללה בסוריה יצרה מציאות חדשה שבה הארגון מחזיק בנוכחות קבועה בשטח הסורי, במיוחד באזורים הסמוכים לגבול עם לבנון ובאזורים אסטרטגיים נוספים ברחבי המדינה.