נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ, שוחח ביום חמישי שעבר עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, ודן איתו במלחמה באוקראינה, כך מסרו גורמים המעורים בפרטי השיחה לעיתון האמריקני "וושינגטון פוסט". מדובר בשיחה ראשונה בין שני המנהיגים מאז ניצחונו של טראמפ בבחירות, שיחה שטראמפ קיים מאחוזתו בפלורידה.
במהלך השיחה, ייעץ טראמפ לנשיא הרוסי להימנע מהחרפת הלחימה באוקראינה, והזכיר לו את הנוכחות הצבאית המשמעותית של ארצות הברית באירופה. השניים שוחחו על השלום היבשתי של אירופה וטראמפ הביע רצון בקיום שיחות נוספות על "סיום של מלחמת אוקראינה בקרוב", כך על פי המקורות.
מועמדותו של טראמפ לנשיאות כללה התחייבות להביא לסיומה המיידי של המלחמה באוקראינה, אף שלא סיפק פרטים על דרכי הפעולה להגשמת מטרה זו. לפי דיווחים, הוא אף רמז כי יתמוך בהסכם שלום שבו רוסיה תשמור על חלק מהשטחים שכבשה. בשיחה בין השניים היה נושא גבולות אוקראינה-רוסיה חלק מהדיון.
שיחת טראמפ-פוטין התרחשה על רקע שאלות רבות לגבי התנהלותו בזירה הבינלאומית והאופן שבו יגיב לאתגרים הדיפלומטיים עם בעלות הברית של ארה"ב ויריבותיה. טראמפ סיפר בריאיון לרשת NBC כי מאז נבחר לנשיאות שוחח עם כ-70 מנהיגים, ביניהם גם נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, כאשר היזם והמיליארדר אילון מאסק (אחד מתומכיו הבולטים של טראמפ בקמפיין הבחירות האחרון שלו ובעל חברת לווייני האינטרנט "סטארלינק" שבין היתר מאפשרת את הלחימה של הצבא האוקראיני נגד רוסיה) השתתף גם הוא בשיחה זו.
ממשלת אוקראינה עודכנה על השיחה בין טראמפ לפוטין, ולא הביעה התנגדות לקיום השיחה, כך לפי גורמים יודעי דבר ב"וושינגטון פוסט". אותם גורמים באוקראינה היו מודעים לכך שטראמפ עשוי לפעול לגיבוש פתרון דיפלומטי עם רוסיה, כך לפי הדיווח.
ברוסיה, תגובת הקרמלין להיבחרו של טראמפ הייתה מעורבת בתחזיות חיוביות. דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, אמר בריאיון לרשת רוסיה כי טראמפ "מדבר על שלום ולא על מלחמה, וזו גישה שונה מזו שהציגה ההנהגה הקודמת [ממשל ביידן] של ארה"ב". בעוד הנשיא ביידן וסגניתו האריס פעלו לפי אסטרטגיה קבועה במלחמה באוקראינה, פסקוב הוסיף כי הגישה של טראמפ פחות צפויה, וכי לא ברור אם יעמוד בהצהרותיו מהקמפיין.
מנגד, באוקראינה נשמרת מידה של דריכות לגבי מדיניותו העתידית של טראמפ. זלנסקי נועד עם טראמפ בשיחה ידידותית, אך בקייב חוששים מהאפשרות שתמעט התמיכה הכלכלית והצבאית האמריקנית, על רקע תלונותיו של טראמפ בעבר על עלות המלחמה למשלם המסים האמריקני.