הסופר והאנליסט הפוליטי טארק אל-שאמי טוען כי ההדלפות על הסדרה אפשרית בצפון אינן שונות מאלו שליוו את המשבר בעזה. בראיון לערוץ אל-חדת', ניתח אל-שאמי את דפוס הפרסומים מכל הצדדים – ישראל, לבנון והמתווכים – והסביר כי עד כה לא הובילו לתוצאות ממשיות.
"המטרה האמיתית של ההדלפות היא לאפשר המשך הפעילות הצבאית לתקופה המקסימלית האפשרית", קבע אל-שאמי. לדבריו, ישראל מעוניינת להשיג את יעדיה באמצעות החלשת האויב, בדומה לאסטרטגיה שננקטה בעזה. הפרשן מצביע על תזמון מעניין: "יש דיווחים רבים המעידים על כוונת נתניהו להמשיך בפעילות הצבאית עד לאפשרות חזרתו של טראמפ לשלטון", אמר. "ההנחה היא שההישגים הצבאיים יוגשו כמעין 'פרס' לנשיא האמריקאי הבא".
"תפקידה של איראן צפוי להיחלש", העריך אל-שאמי. "ראינו לאחרונה סכסוכים ברורים, וטהרן לא מעוניינת לסכן את עצמה, במיוחד נוכח האפשרות שטראמפ יחזור למדיניות 'הלחץ המקסימלי'". לדבריו, איראן מעוניינת במשא ומתן עם ממשל טראמפ עתידי, ולכן לא תתמוך בעמדות קיצוניות של חיזבאללה. "האינטרס האיראני כעת הוא לשמר את כלכלתה ויציבות המשטר", הסביר, אך הדגיש כי אין משמעות הדבר נטישה מוחלטת של חיזבאללה. "ייתכן שטהרן שומרת על אופציות לחיזוק מחדש של הארגון בעתיד, בציפייה לשינויים בשנים הקרובות".
אל תשאירו את הילדים שלכם מאחור? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה ללימודי אנגלית בשיטת AI
אל-שאמי הוסיף כי המכשולים שנותרו בדרך להסדרה הם מינוריים וניתנים לפתרון. עם זאת, הוא מעריך כי ההדלפות הנוכחיות משרתות בעיקר את המשך הלחימה, עד להבשלת התנאים הפוליטיים המתאימים. הערכתו של אל-שאמי מתיישבת עם דפוסי פעולה קודמים באזור. המשא ומתן בזירה הלבנונית מתנהל במקביל למספר תהליכים משמעותיים: הלחץ הבינלאומי הגובר להפסקת אש בעזה, התחממות הזירה בים האדום, והמערכת הפוליטית המתוחה בארה"ב לקראת הבחירות.