חבר הפרלמנט לשעבר, וליד ג'ומבלט אמר היום (שלישי) בראיון לעיתון הלבנוני "אל-אח'באר" כי הוא עדיין לא רואה מקום לתקווה "במלחמה הגלויה" בין איראן לישראל בלבנון, והצביע על כך שלאחר חיסולו של מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה שהיה "מכבד את הסנטימנט הלבנוני אין יותר עם מי לדבר במפלגה".
הוא ציין כי לדעתו בנו של נסראללה שהבין את לבנון כבר לא נוכח. פקיד קשרי התקשורת של חיזבאללה, מוחמד עפיף, אמר שהם לא מכירים משא ומתן להפסקת אש בלבנון והבהיר כי "צריך לשמוע את הצד של חיזבאללה ולקיים דיאלוג עם איראן". ג'ומבלט ציין בנוסף כי "פקיד ברפובליקה האסלאמית של איראן ביקש להיפגש איתי לפני כשלושה שבועות, אך סירבתי".
ג'ומבלט שאל: "מי אמר שהמלחמה תיפסק? חוץ מכמה שמועות שאנחנו שומעים מכאן ומשם על קיומו של משא ומתן, לא שמעתי שום דבר רציני בעניין הזה, ואין לי נתונים שהמלחמה תסתיים בקרוב".
הוא המשיך: "יש עניין מהותי וחשוב, לפני חיסולו של נסראלה הייתה הזדמנות למשא ומתן בין חיזבאללה לכמה לבנונים שתקשרתי איתו דרך מתווך. לנסראללה היה רמת המודיעין המינימלית של הבנת המצב של לבנון אחרי ה-27 בספטמבר, כשהישראלים חיסלו אותו, הכל השתנה. לבנון היום היא זירה למלחמה פתוחה בין איראן לישראל".
ג'מבלט דיבר גם על המגעים שניהלו עם יועצו של ביידן להפסקת הלחימה: "אני זוכר שבמהלך ימיו של מזכ"ל חיזבאללה, יו"ר הפרלמנט, נביה ברי, וראש הממשלה הגדיר את הגבולות הימיים. במיוחד באמצעות השליח האמריקני, עמוס הוכשטיין, כדי לתחום את הגבולות היבשתיים ולפתור את סוגיית 13 הנקודות. כאן אני גם מזכיר שהעמדה שלי הייתה ועודנה שחוות שבעא והרי כפר שובא הן אדמה סורית עד לרגע זה. להיות נתחם רק בין שתי המדינות כאשר הצדדים משני הצדדים מסכימים, אני אומר את זה כדי לציין שאנחנו לא יודעים עם מי אנחנו מדברים היום, ואני רואה שאחרי חיסולו של נסראללה, המלחמה הפכה פתוחה".
מצד שני, ג'ומבלט חשב: "אני לא מבין את הסיבה לכל המהומה הזו על מפקד הצבא האיש שירת את העם וניהל את הצבא עם הביצועים הטובים ביותר. למה יש את ההתנגדות הזו כלפיו חוץ מהפנים המגוחכות סיבות כמובן, על תפקודו של מפקד הצבא שממנו מותחים חיילים האם במהלך המלחמה זה אבסורד?"
הוא ציין כי "סוגיית נשיאות הרפובליקה חוזרת לשולחן הדיאלוג של ברי. אני לא אכנס לנקוב בשמו של איש בסוגיית הנשיאות. בכל מקרה, העניין הזה חוזר לישיבה הדמוקרטית", וחשף כי ביקש. "לאשר את מינויו של הרמטכ"ל, אך שר הביטחון מתנגד. אולם למרות זאת, אין מנוס מלאשר את הרמטכ"ל, שנוכחותו מעניקה למפקד הצבא חופש תנועה".
יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי הבהיר בריאיון לעיתון "אל ג'ומהוריה" את העמדה הברורה של לבנון לגבי הלחימה: "הפסקת אש ויישום החלטה 1701", ותקף את ישראל. "האם יש אדם שפוי שמאמין שנצליח להסכים להסדר או פתרון שמשיג את האינטרס של ישראל על חשבון לבנון וריבונותה?"
ברי חשף בחודש ספטמבר כי הצרפתים הציגו יוזמה שהאמריקאים תמכו בה וקבוצה של מדינות גדולות וטען שישראל התנגדה לה "וטרפדה את המאמץ להפסקת אש, כמו שסוכם עם עמוס הוכשטיין".
ברי הגיב גם לדברי שר הביטחון, ישראל כ"ץ על כך שישראל "ניצחה את חיזבאללה" ואמר כי הם "13 חודשים לא הצליחו להביס את חמאס בעזה ובלבנון הם הסתננו ואז ברחו, אין שינוי בשטח". ברי הזכיר גם את "הדאגה" של ישראל מהחלטה של מועצת הביטחון באו"ם נגדה וטען שישראל אף פעם לא כיבדה את החלטות מועצת הביטחון והפרה את החלטה 1701 "יותר מ-30,000 פעמים".