החוקר הפוליטי יוסף מורטאדה מביירות מציין בדאגה כי "מה שעומד כעת על כף המאזניים הוא שליטה במצב, כדי למנוע מהעקורים להיחשף לתקיפות הישראליות", הוא אומר, על רקע הדיווחים על הפסקת האש, המתיחות בין הדרוזים לפלטיטם שברחו מאזורי הלחימה, והיעלמותם המדוברת של מנהיגי חיזבאללה, שלא מתקשרים עם הפעילים בשטח.
לפי מורטאדה, אחד הגורמים המרכזיים שעליהם צריך לשים דגש הוא ניהול הסיטואציה מצד חיזבאללה, ובפרט בהתמודדות עם מה שמכונה "מתקפת הביפרים".
כזכור, מקורות מסרו כי לפחות 1,500 לוחמי חיזבאללה נפגעו ורבים מהם סבלו מפציעות קשות כמו עיוורון או אובדן גפיים, במהלך תקיפה חסרת תקדים, במהלכה התפוצצו ביפרים ומכשירי קשר של פעילי חיזבאללה, ביניהם גם בכירים וקצינים בארגון הטרור.
לטענתו, במהלך התקיפה, היו אלה אזרחים שהוקצו למשימות לוגיסטיות, שנחשפו לתקיפות ישראליות. הוא מציין כי לא רק אנשי חיזבאללה, אלא גם משפחות נפגעו בתקיפות, בעיקר באזורים כמו אל-עבאדיה וברג'ה.
כזכור, המהלך נולד בעקבות החלטתו של נסראללה לעבור לשימוש בביפרים במקום בטלפונים סלולריים. זאת מתוך חשש שישראל מנצלת את רשתות הסלולר לאיתור מיקומם של פעילי הארגון. נסראללה אסר על שימוש בטלפונים סלולריים בפגישות של פעילי הארגון.
הוא הורה שפרטי תנועות ותוכניות של חיזבאללה לעולם לא יועברו דרך טלפונים סלולריים. קציני חיזבאללה נדרשו לשאת ביפרים בכל עת, ובמקרה של מלחמה, הביפרים היו אמורים לשמש להודיע ללוחמים לאן להגיע.
החוקר מתאר את המצב ככזה שבו ישראל, באמצעות טכנולוגיות מתקדמות, מסוגלת לעקוב אחרי אנשי חיזבאללה לא רק דרך צה"ל, אלא גם דרך תשתיות אזרחיות. לדבריו, ישראל יכולה לזהות את אנשי חיזבאללה, ואף לחשוף את המבנים והקשרים בין פעילי הארגון, כולל משפחותיהם.
מורטאדה מזהיר כי מדובר בבעיה רצינית מאוד, שכן ישראל משתמשת בטכנולוגיות כדי לפגוע באנשים, ולדבריו, יש לכך השפעה על המתח בתוך החברה הלבנונית. המתח הזה לא רק בין חיזבאללה לצה"ל, אלא גם בין שיעים, סונים, דרוזים, ונוצרים. הוא גם מציין כי המצב במזרח לבנון, למשל באזור הרשייה, מדגיש את השפעת הסכסוך על האוכלוסיות המקומיות.
בעניין חיזבאללה, מורטאדה טוען כי עליו לקחת אחריות רבה יותר, במיוחד כאשר מדובר בניהול הסוגיה של העקורים והקשר שלהם עם הכפרים הדרוזיים. הוא מציין כי ישנה חשיבות רבה להימנע מחשיפת העקורים לאיומים נוספים, כמו ניסיונות להרחיק את מנהיג הדרוזים וליד ג'ונבלאט, שהוא מהראשונים שהתנדב לסייע לעקורים.
לסיום, הוא מדגיש את הצורך בניהול אקלים יציב ומודע יותר על מנת למנוע מהמצב להחמיר ולמנוע מישראל לנצל את ההתססה הפנימית בלבנון, בין הקבוצות השונות, כדי להטיל עוד יותר מתח וסיכון על העקורים.