עם המשך הלחימה בין ישראל לחיזבאללה, ולאור הפגיעה המתמשכת במערכת הפיננסית של הארגון - כולל במוסדות הפיננסיים המקבילים כמו "קרן אל-קרד אל-חסן" ובמעברי ההברחות בין סוריה ללבנון - חוזרים הזרקורים אל רשתות המימון שטווה הארגון במשך עשורים. מעורבותו של חיזבאללה בסחר בסמים והלבנת הון, לצד קשריו ההדוקים עם ארגוני פשיעה בינלאומיים, מתבררים כמקור הכנסה משמעותי עבור הארגון.
מעורבותם של חיזבאללה והמיליציות האיראניות האחרות בייצור והברחת הקפטגון מסוריה בעשור האחרון היא רק פרק קצר במסע ארוך של פעילות פלילית, שהשפעתה התפשטה על פני חמש יבשות.
מעורבות חיזבאללה בסחר בסמים החלה בשלהי שנות ה-80 של המאה הקודמת, כאשר הצליח לחדור לקהילות המהגרים הלבנוניות באמריקה הלטינית. תחת השפעת המנהיגות הדתית וסיסמאות אנטי-מערביות ואנטי-ישראליות, החלו העברות כספים בצורת "חומס" (מס דתי), "צדקה" ותרומות. במהרה, אלה הפכו למיליוני דולרים מרווחי סמים, הברחות ופעילויות פליליות אחרות, בפיקוח פעילי הארגון בקולומביה, ברזיל, ונצואלה, מקסיקו ומדינות נוספות.
בשנים שלאחר פיגועי ה-11 בספטמבר, רשויות החוק בקולומביה ביצעו האזנות שגרתיות לכנופיות סמים. הן תיעדו מאות שעות של שיחות טלפון בערבית, שבהן התגלתה מעורבות ישירה של אנשי חיזבאללה בהברחות סמים והלבנת הון, תוך שיתוף פעולה הדוק עם המאפיה הקולומביאנית.
האזנות אלה הובילו להקמת "מבצע קסנדרה" ב-2008 - מיזם חקירה נרחב בהובלת ה-DEA האמריקאי, שכלל תיאום עם יותר מ-60 סוכנויות מקומיות ובינלאומיות ב-30 מדינות. החקירה, שנמשכה מעל 8 שנים, חשפה את המפה המלאה של רשתות חיזבאללה להברחת סמים בינלאומית והלבנת הון.
הסחר הבינלאומי בסמים והלבנת ההון לא היו פעילות שולית בחיזבאללה. עימאד מורניה, שהיה מספר שתיים בארגון עד חיסולו ב-2008, היה אחראי על הפעילות הפיננסית הפלילית והקים יחידה מיוחדת לענייני כספים. לאחר מותו, עבדאללה צפי א-דין נטל את האחריות על פעילויות אלה, במקביל לתפקידו כשליח חיזבאללה לאיראן.
רשתות ההברחה של הארגון התרחבו למערב אפריקה, המזרח התיכון, אירופה, קנדה ואוסטרליה. על פי הערכות חוקרים, הכנסות חיזבאללה מסחר בסמים, נשק והלבנת הון מגיעות למיליארד דולר בשנה. לאחר מעורבות חיזבאללה במלחמת האזרחים בסוריה, העביר הארגון את מומחיותו בייצור והברחת סמים לסוריה, לבנון ועיראק. החל מ-2012, הקים יחידות ייצור ומעבדות סודיות בסוריה לייצור קפטגון - סם ממכר שנאסר למכירה בבתי מרקחת מאז 1986.
בשיתוף עם המשטר הסורי והמיליציות האיראניות, הפכה סוריה ליצרנית הקפטגון הגדולה בעולם, עם כ-80% מהייצור העולמי. ערך הייצוא ב-2021 הגיע ל-5.7 מיליארד דולר, כששווקי המפרץ, ובמיוחד ערב הסעודית, מהווים יעד מרכזי.
המלחמה הנוכחית עם ישראל היא היקרה ביותר שחיזבאללה נלחם בה מאז הקמתו. הארגון איבד חלק ניכר מהארסנל הצבאי שלו, ספג אבידות כבדות בכוח האדם, והמוסדות הפיננסיים שלו נפגעו קשות. מומחים מעריכים כי פעילות הסמים של חיזבאללה צפויה לעלות מדרגה בתקופה הקרובה, הן ממעוזיו בסוריה ולבנון והן דרך רשתותיו באמריקה הלטינית, במקביל למאמצי הלבנת הון לשיקום קופתו המדולדלת.