עיתון הניו יורק טיימס מדווח כי בני משפחותיהם של אמריקאים שנרצחו בטבח ה-7 באוקטובר תובעים את איראן: "תביעה זו שואפת להדגיש את תפקידה של איראן בטבח הנוראי בו נרצחו כ-1,200 אנשים, וכן את תמיכתה בחמאס ובארגוני טרור נוספים".

בני משפחותיהם של האמריקאים שנרצחו במתקפת הטרור שהוביל חמאס ב-7 באוקטובר, וכן אלה שנהרגו במהלך הקרבות בעזה, הגישו תביעה נגד איראן אתמול (ראשון), בגין תמיכה בטבח הקטלני ביותר של יהודים מאז השואה.

בעיתון מציינים כי התביעה, שהוגשה לבית המשפט הפדרלי בוושינגטון, מפרטת את מימון חמאס על ידי איראן ואת תמיכתה בארגוני טרור נוספים הפועלים להשמדת ישראל. התביעה מתבססת, בין היתר, על מסמכים של חמאס שנתפסו בעזה ופורסמו בתקשורת, כולל בניו יורק טיימס.

כזכור, בכתבה שפורסמה בחודש שעבר ב"ניו יורק טיימס", נחשפו פרוטוקולים מפגישות של מנהיגי חמאס, שבהן תכננו את ההתקפה ב-7 באוקטובר. הניו יורק טיימס אף מציין כי העיתון בדק באופן עצמאי את המסמכים, שכוללים התייחסות לסכום של- 7 מיליון דולר, יחד עם פרטים על הדרך שבה פעלה המנהיגות של חמאס וההכנות שהיו לקראת ההתקפה. 

לפי העיתון: "עורכי הדין המייצגים את התובעים בתיק גם הצליחו להשיג מסמכים מקוריים המתייחסים לפגישה סודית שהתקיימה בדצמבר 2022 בין קבוצת מנהיגים פוליטיים ומיליטנטיים של חמאס. במהלך הפגישה, יחיא סינוואר, ביקש תוספת של 7 מיליון דולר לחודש ממשמרות המהפכה האסלאמית על מנת לממן את ההתקפה ב-7 באוקטובר, שנקראה "הפרויקט הגדול". העיתון עיין במסמכים והם כוללים פרטים על איך פועלת הנהגת חמאס וההכנות שהיו לקראת ההתקפה".

התביעה גם מציינת את תפקידם של משמרות המהפכה בתיאום בין חמאס וחיזבאללה, בהכנות להתקפה, כפי שדווח בעיתון. ארגוני הטרור שמוזכרים בתביעה הם: חמאס, חיזבאללה, הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני וארגון החזית העממית לשחרור פלסטין- כולם ארגוני טרור שמוגדרים ככאלה עם על ידי ארצות הברית.

בעיתון הזכירו כי בחודש שעבר, שר המדינה האמריקאי, אנתוני בלינקן, גינה את קמפיין חמאס נגד ישראל, ואמר: "הזוועות של פשעי חמאס כמעט בלתי ניתנות לתיאור".

בני המשפחות המעורבים בתביעה כוללים את אלו של אמריקאים שנרצחו, נפגעו או סבלו ממצוקה נפשית ב-7 באוקטובר. לפי הניו יורק טיימס,  46 אמריקאים, כולל ילדים, נהרגו במתקפה הרצחנית. בנוסף, 12 אמריקאים נלקחו בשבי חמאס. שבעה אמריקאים עדיין נמצאים בעזה, אך שלושה מהם נחשבים לנעדרים.

התביעה כוללת גם אמריקאים שנהרגו במהלך קרבות בעזה או בצפון ישראל. בעיתון מציינים כי יותר מ-30 אזרחים אמריקאיים-ישראלים נהרגו במהלך הלחימה: "אחד מהם היה משה לייטר, בן 39, מילואימניק ביחידה מיוחדת של חיל הים. אביו, יחיאל לייטר, צפוי להתמנות לשגריר ישראל בארצות הברית בשנה הבאה" כך דווח בעיתון.

התביעה דורשת פיצויים במסגרת חוק החסינות הריבונית הזרה וחוק הלחימה בטרור. את התביעה הגישו קבוצת עורכי דין בולטים, כולל גארי מ. אוסן, שייצג בעבר את קורבנות השואה ולי וולוסקי.